NOU REGULAMENT ÎN CONSTANȚA
Fără reclame repartizate haotic în oraș. În zonele centrale sau turistice, mesajele publicitare vor fi avizate de comisia de estetică urbană
Adio reclamelor de prost gust în oraş. Este una dintre hotărârile adoptate în noul regulament. Publicitatea se va realiza în municipiu ţinând cont de o serie de reguli. Pentru zonele centrale şi turistice, normele sunt şi mai stricte, iar reclamele vor fi avizate de o comisie de estetică urbană. Stilul architectural, cromatica sau zona în care sunt amplasate clădirile sunt doar
Până acum câteva luni, Constanța era împânzită de tot soiul de reclame. De la bannere, la panouri și reclame luminoase, orașul era bombardat cu tot felul de mesaje publicitare, care mai de care mai stridente.
"În unele locuri arăta frumos, în unele mai puțin frumos. Depinde acum și de design-ul pe care îl făceau cei care puneau aceste panouri. Unele erau prea încărcate, altele rupte, dezolante", a spus un constănţean.
Constănțenii fac comparație cu alte orașe europene pe care le-au vizitat și spun că încă sunt dezamăgiți de felul cum arată centrul istoric al orașului de la malul mării.
"Sincer nici acum nu mi se pare că arată prea bine. Am vizitat o mulțime de locuri, chiar și în Bulgaria și unii au depus eforturi susținute să arate mai bine, să fie o linie. Să luăm un exemplu banal, Plovdiv. Deci au și ei o zonă veche și absolut toate clădirile au fost restaurate, nu există reclame să cadă pe tine"
Sunt și constănțeni cărora le lipsesc panouri publicitare din oraș. Municipiul pare gol, spun ei.
"Era ceva frumos, ni se părea nouă. Era o publicitate să te duci într-un loc, acum nu mai știi nimic. Nu mai sunt nici alea prin stații, le-au scos și pe alea".
Autoritățile vin însă cu vești bune pentru cei care erau deranjați vizual de aceste reclame. Conform noului regulament, fiecare tip de publicitate va trece mai întâi de o comisie.
În zonele centrale sau turistice, reclamele vor fi avizate de comisia de estetică urbană și trebuiă să aibă culori deschise, pastelate și nu stridente sau contrastante. De asemenea, reclamele trebuie să se încadreze în stilul architectural al clădirilor pe care sunt amplasate.
Autoritățile spun că regulamentul vechi, conceput în urmă cu doi ani, nu mai putea fi folosit pentru că o nouă legislație a fost adoptată între timp, iar prevederile legii nu se regăseau și în regulament.
“Spre exemplu, în Constanța aveam situații, precum panouri la mai puțin de 50 de metri de intersecții, lucru care este interzis prin lege. Erau panouri care obturau clădiri istorice sau erau amplasate pe spațiul verde. Aceste lucruri nu mai sunt permise în noul regulament”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria municipiului Constanța
De asemenea, a fost redus și numărul de panouri din oraș. Din cele aproximativ 400, aproape 100 nu aveau autorizație de construire, fapt care constituie o prevedere explicită în noul regulament. Așadar, cei care doresc să folosească spațiul public pentru a-și face publicitate, trebuie neapărat să-și ia autorizație pentru fiecare amplasament în parte.
Eveniment
Externe
Sănătate

Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres

ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene

Au aruncat gunoiul pe domeniul public și au fost amendați. Au fost surprinși de camerele de supraveghere
Asfaltare pe un tronson al bulevardului Mamaia. Lucrările se desfășoară cu restricții de trafic rutier
Se reiau lucrările de modernizare la magistrala M2 din Constanța
Pirați, rock și vot! Festivalul din Sulina combină muzica cu responsabilitatea civică
965 de secții de votare în diaspora pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale. Mâine începe votarea
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

