dobroge.tv

Live

PRIVELIȘTE DEZOLANTĂ

Baza sportivă „Triunghi”, în paragină: jarul, covoarele, păturile și paharele din plastic au rămas dovada clară a nepăsării oamenilor

11 mai 2021
Publicitate

Baza sportivă Triunghi din Constanța a intrat într-un con de umbră. În locul mingilor și al pașilor sportivilor, pe terenul de tenis zac astăzi grămezi de jar, simbolul grătarului făcut de oameni. Terenul pe care se antrenau sportivii cluburilor de fotbal s-a transformat și el într-un loc pentru picnic, iar covoarele și păturile sunt casa celor care au găsit aici un adăpost.

Așa arată astăzi complexul Triunghi din sudul municipiului Constanța. O bază sportivă demult uitată de localnici și autorități. Doar două porți ruginite și o sală dezafectată mai aduc aminte de ceea ce a fost cândva.

Vă dați seama, copiii care vin la lotul națioal.. și uite în ce condiții”, spune un constănțean.

Constănțeancă: Aici au fost garduri, porți de teren de fotbal, la fel se antrenau copiii, se jucau. Foarte frumos.

Reporter: Și cum arată acum?

Constănțeancă: Acum am mai văzut niște locușoare. Ce să zic, bătuți de soartă.

Pentru noi e o zonă verde, lângă blocuri. O zonă de verdeață, de liniște și e perfect”, spune un constănțean.

Doar de asta se mai pot bucura constănțenii care au făcut din complexul sportiv un loc de picnic sau de relaxare. În timp ce unii se implică în igienizarea bătrânului teren, alții l-au transformat în loc pentru grătare. Jarul, covoarele și păturile, precum și paharele din plastic au rămas dovada clară a nepăsării oamenilor.

Terenul a fost unul de antrenament pentru marile echipe locale de fotbal. Spre exemplu, sportivii de la FC Farul s-au antrenat ani la rând acolo.

Reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța poartă discuții periodic cu administrația locală, precum și alți factori responsabili pentru ca fostul complex să redevină locul în care sportivii ating performanța.

Partea de performanță sau de sport este și un obiectiv de a veni în sprijinul comunității și de a putea să realizeze activități sportive recreative”, a declarat Mariana Solomon, director DJST Constanța.

S-au căutat soluții pentru ca baza să reintre în circuitul sportiv.

Avem cel puțin trei soluții: preluarea așa cum își dorea și Autoritatea Publică Locală în 2018 să preia această bază sportivă și să o reintegreze în circuitul sportiv. A doua variantă ar fi cea prin care Ministerul să poată accesa fonduri europene. Dacă se face descentralizarea, tot ansamblul patrimoniului pe care îl administrăm în acest moment să fie preluat tot așa, de către comunitate”, a mai declarat Mariana Solomon, director DJST Constanța.

Dacă planurile reprezentanților Direcției Județene de Sport și Tineret prind contur, Complexul sportiv „Triunghi” ar putea fi salvat cu finanțări care ajung în total la aproape cinci milioane de euro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233