dobroge.tv

Live

Iniţiere în Dragon Boat şi alte sporturi nautice

13 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

După o lungă perioadă în care libertatea de mişcare şi sport a fost limitată, acum este vremea potrivită pentru a renunţa la sedentarism şi a trece la un stil de viaţă activ. O modalitate inedită pentru a practica constant activităţi fizice în mijlocul naturii este sportul nautic. În Mamaia, pe lacul Siutghiol, există un loc cu cele mai multe oportunități pentru învățarea și practicarea sporturilor pe apă: JT WATER SPORTS.

Aici putem face cursuri de multiple sporturi nautice, aproape toate sporturile, începând cu wakeboard, care este sportul nostru principal, sportul pe care noi ne axăm cel mai mult. Putem învăţa ski, monoski, wakeskate, wakesurf, putem învăţa inboard”, a declarat Rafaello Tucan, instructor sporturi nautice.

Pe lângă toate aceste activităţi, în această vară se vor organiza la JT Water Sports demonstraţii şi iniţieri în sportul nautic Dragon Boat în parteneriat cu Federaţia Română de Kaiac Canoe, cu scopul de a organiza şi o primă competiţie pe lacul Siutghiol.

Pregătim o competiţie la Constanţa peste două săptămâni cu un specific aparte, noi avem la clubul nostru Kayac Champions echipa Imunis Dragons care este o echipă de supravieţuitoare ale cancerului la sân cu care vom veni sa concurăm aici şi să arătăm că vâslitul în Dragon Boat, adică mişcarea repetitivă cu partea superioară a corpului ajută la recuperarea după o astfel de problemă medicală”, a declarat Marian Baban, preşedinte Club Sportiv Nautic Titanii.

La nivel internațional, competiţiile de Dragon Boat se desfăşoară de peste 25 de ani cu echipe participante din 25 de ţări de pe toate continentele. Bărcile „îmbrăcate” în dragon sunt căutate și în România datorită modului inedit de a vâsli în ritmul toboşarului:

În barcă este o senzaţie extraordinară, mă simt foarte bine, mă simt eliberată când merg pe apă, este super’’, a declarat o practicantă a sportului nautic Dragon Boat.

În Dragon Boat e excelent, te simţi eliberat, nu se compară cu nimic senzaţia, e deosebită’’, a a declarat o altă practicantă a sportului nautic Dragon Boat.

Invităm companiile, instituţiile de învăţământ să-şi aducă studenţii, elevii,aşteptăm echipe de la fiecare liceu, de la fiecare şcoală generală, vă daţi seama ce competiţii interesante ar fi între licee sau facultăţi în Constanţa. Cred că mediul universitar ar trebui să se implice în sport, cred că administraţia ar trebui să se implice în sport, oamenii de afaceri, companiile să vină să facă sport”, a declarat Jean Paul Tucan, , proprietar parc acvativ.

JT Water Sports este un parc acvatic complet, punând la dispoziție tot echipamentul necesar, instructori de sporturi nautice şi salvamari. Detalii despre toate activitățile din parcul acvatic găsiți pe website-ul: www.jtwatersports.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233