dobroge.tv

Live

Deși s-a renunțat la mască în spațiile deschise, acolo unde nu este aglomerat, nu toți oamenii s-au despărțit de celebrul accesoriu

17 mai 2021
Publicitate

Relaxarea restricțiilor a fost așteptată de toți constănțenii. Masca de protecție nu mai este obligatorie în aer liber, decât în zonele aglomerare, spre bucuria multora. Există însă și constănțeni care preferă să fie precauți. Fie că se tem de virus sau așa s-au obișnuit, masca în aer liber rămâne încă un accesoriu foarte popular.

În ultimele luni, masca de protecție a fost nelipsită din viețile oamenilor. De teama virusului sau a sancțiunilor, aceștia s-au conformat și rar erau văzuți cetățeni fără mască. Din 15 mai, odată cu relaxarea restricțiilor, nelipsitul accesoriu nu mai este obligatoriu în exterior, cu excepția zonelor aglomerate.

Din moment ce nu mai există rata de infectare atât de mare, este normal că ne-am săturat să stăm încuiați în case, este evident”, spune o constănțeancă.

Oamenii au primit cu bucurie vestea relaxării restricțiilor. Însă unii încă nu se despart de obiectul-simbol al pandemiei, deși nu mai sunt obligați să îl poarte.

Unde mă mai duc, am nevoie”, spune o constănțeancă.

Paza bună trece primejdia rea, iar o aglomerație poate să apară oricând, cred mulți constănțeni.

Cu toate că ne-am vaccinat, dar unde e aglomerat, cu mască”, spune o constănțeancă.

În oraș, aici, trebuie mască”, spune un constănțean.

Medicii spun că este important să fim conștienți că pericolul nu a trecut. Ba chiar este indicat ca anumite persoane să poarte masca de protecție mereu, deși legea nu mai cere asta.

E riscant pentru persoanele nevaccinate. Bineînțeles, pentru persoanele cu boli cronice. Riscul este în aglomerații, de aceea nu cred că trebuie să renunțăm la mască în zonele aglomerate”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Atunci când situația o permite, se poate face o excepție. Aerul curat este extrem de benefic, iar în anumite situații este chiar indicată renunțarea la mască.

Este și o obișnuință. Categoric că în locurile libere și neaglomerate e bine să mai respirăm și fără mască, pentru organismul nostru. Pentru că de un an de zile respirăm doar prin mască”, a mai dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Pandemia și-a lăsat amprenta și la nivel psihologic. Oamenii au devenit mai temători și mai precauți. Faptul că unii au pierdut persoane dragi și că pericolul nu a trecut de tot generează stări de anxietate, spun specialiștii.

Este și o manifestare a anxietății, poate sau a unei frici care poate să fie chiar funcțională. Atunci când ne este frică de ceva, se pun în funcțiune niște mecanisme psihologice de a ne mobiliza să facem față situației de pericol”, a declarat Carmen Paraschivescu, psiholog.

Masca va fi purtată în continuare în exterior, în spații publice precum piețele, stațiile pentru transportul în comun sau zonele aglomerate. O nouă etapă a relaxării este așteptată de la 1 iunie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233