dobroge.tv

Live

Acțiuni inedite de Ziua Constanței: maraton de vaccinare în autobuzul supraetajat și transportul în comun plătit cu PET-uri. PROGRAMUL EVENIMENTELOR

19 mai 2021
Redactia DTV
Publicitate

Primăria municipiului Constanța va organiza în acest weekend evenimente, cu ocazia Zilei Constanței. Redăm în cele ce urmează programul acestora:

1. Primăria Municipiului Constanța, Instituția Prefectului Județului Constanța, Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Județean Constanța, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret va organiza un maraton de vaccinare anti Covid 19 organizat în Portul Tomis – Zona On plonge – în autobuzul supraetajat colat cu Capitala Tineretului + Testare Hepatita C.

În cadrul Campaniei de vaccinare anti COVID 19 se pot înscrie inclusiv minorii, dar doar însoțiți de un părinte.

Programul de vaccinare: sâmbătă 22.05.2021 – în intervalul orar 11:30-20:00, duminică 23.05.2021 – în intervalul orar 10:00-20:00 în data de 22 – 23 mai a.c.

2. Primăria Municipiului Constanța şi Asociația Act for Tomorrow vor organiza Evenimentul pilot „Schimba PET-ul cu Biletul”. În acest sens vor exista 5 puncte de colectare deșeuri reciclabile. În aceste puncte un voluntar va primi 3 deșeuri iar în schimbul acestora va oferi un bilet de autobuz pentru transportul public în comun în acea zi.

Prin asta, Constanța va deveni primul oraș din România care introduce plata transportului public cu deșeuri reciclabile. Acțiunea pilot de vineri, 21 mai, se va desfășura în următoarele stații CT BUS: Far; Gară CFR; Poarta 2 Port - Tribunal; Cap de linie Tomis Nord; City Park Mall Campania “Schimbă PET-ul cu biletul”, este lansată de Primăria Municipiului Constanța şi Asociația Act for Tomorrow cu sprijinul FONT Constanța, Kaufland România și Green Ambalaje în contextul ediției din acest an a Zilelor Municipiului Constanța și a programului național “Vinerea Verde”, desfăşurat pe data de 21 mai a.c.

3. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Primăria Municipiului Constanța cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, Cora City Park Mall, Clubul Județean de Ciclism Constanța, Facultatea de Educație Fizică și Sport,Nutriție Studi Gym, Asociația Națională a Scafandrilor, Salvamarilor profesioniști Constanța și al autorităților și instituțiilor publice locale vor organiza pe 21 mai:

  • 17:00-18:00 – plimbare cu caiace de agrement pe lacul Tăbăcărie cu plecare de la baza nautică a salvamarilor de lângă City Park Mall
  • 18:30-19:30 – plimbare cu bicicletele în cartierul Santa Maria Bay
  • 19:00-20:30 – clasă de gimnastică aerobică în zona cartierului Santa Maria Bay.

4. Inspectoratul Școlar Județean va organiza, online, pe 21 mai a.c. cu clasele primare - desene cu tematica „Orașul Viitorului” și „Mesajul meu pentru Constanța” – prezentarea acestora sub forma montaj-film pe panourile publicitare din oraș.

Clasele gimnaziale vor efectua înregistrări audio-video „Mesajul meu pentru Constanța” – prezentarea acestora pe canalele de socializare ale instituțiilor partenere în organizarea evenimentului.

5. Muzeul de artă populară: Organizare expoziție de icoane „Sfinții Împărați Constantin și Elena – protectorii Constanței” - în perioada 18-23 mai a.c.

6. Eveniment al Fanfarei Raja pe Faleza Cazino Constanța – Gradenele din fața Comandamentului Flotei – program de 40 de minute, în data de 21 mai a.c., ora 17:00.

7. Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța va găzdui un Vernisaj Expozitional de Ziua Constanței, pe 21 mai, ora 11.00

De asemenea, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța continuă, pe facebook, seria de prezentări ale unor personalități dobrogene și naționale, cu următoarele nume:

  • Expoziția „Constanța de azi, Constanța de ieri: file de istorie”, organizată de Biroul Bibliografic, Secția „Colecții Speciale”, și Secția„ Depozit legal local”.
  • Expoziția va va fi vernisată în data de 21 mai, iar evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a instituției.
  • Pe pagina de Facebook vor fi postate, de asemenea fotografii cu documentele expuse. Expoziția va fi deschisă pentru public, până la jumătatea lunii iunie.
  • Pe pagina de facebook și pe TV din holul central parter al Bibliotecii va rula, în data de 21 mai și o înregistrare video cu un specialist, cadru universitar de la Universitatea ”Ovidius” Constanța, Facultatea de Istorie și Științe Politice despre istoricul orașului.

8. Universitatea Ovidius din Constanța – Facultatea de Arte va organiza, online, în perioada 21-23 mai a.c.:

  • Concert canzonette - ora 20:00
  • Recital poezie – ora 16:00
  • Gală balet – ora 18:00

9. Filiala Constanța Unu a Uniunii Artistilor Plastici din România va organiya pe 21 mai:

Expoziție de arte vizuale pe holul Primăriei Municipiului Constanța a următorilor artiști: Eduard Andrei, Mariana Constantinescu, Ana Maria Ceară, Anca Pașa Deaconu, Marin Deaconu, Constantin Gheorghe, Alexandru Isopescu, Florentin Sîrbu.

10. Centrul Cultural Județean Teodor T. Buradava organiza pe 22 mai, ora 19.00, un spectacol extraordinar de folclor un eveniment special, dedicat Zilei Constanței, care va prezenta într-o împletire armonioasă suite instrumentale și coregrafice pregătite de orchestra și dansatorii Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoarele Dobrogene” și recitaluri ale unor artiști consacrați.

11. Muzeul de Artă Constanța va irganiya în perioada 21-23 mai a.c.

  • Expoziția - „IUBESC MAREA”
  • Workshop Portul Popular dobrogean. Recuperarea modelelor arhietipale în designul vestimantar contemporan, în parteneriat cu Palatul copiilor Constanța și Centrul pentru Educație Interculturală Constanța
  • Deschidere expozitie Portul Popular dobrogean. Recuperarea modelelor arhietipale în designul vestimentar contemporan.

12. Evenimente organizate de Complexul Muzeal de Ştiințe ale Naturii Constanța - Delfinariu, în data de 21 mai a.c.: Cartea Roşie a Mării Negre

În intervalul orar 10:45-11:00; 14:45-15:00; pentru publicul prezent la demonstrațiile delfinilor se desfășoară prezentarea mamiferelor marine (cu accent pe Odontocete) , biologia, fiziologia, ecologia și etologia celor trei specii de delfin din Marea Neagră, precum și amenințările actuale (poluarea mediului acvatic cu plastic, plase pescăresti, etc);

  • Demonstrații cu delfini în prezența publicului vizitator durată 20 minute de Luni până Vineri orele 11:00 și 15:00.
  • Demonstrații cu delfini în prezența publicului vizitator durată 20 minute în zilele de Sâmbătă și Duminică, orele 11:00, 13:00 și 15:00.

13. Complexul muzeal de științe ale naturii Constanța - Planetariu -22 mai a.c.

  • Constanța și Soarele prin cercul zodiacal - expoziție 22 mai 2021
  • Demonstrații Planetariu în prezența publicului vizitator durată 20 minute cu prezentarea sistemului solar și găurile negre de luni Luni până Vineri orele 10:15; 11:45, 13:00 și 14:15; Sâmbătă și Duminică orele 11:45; 13:00; 15:30 și 17:00.
  • Expoziția - diamantele pământului.
  • Expoziția - navigația astronomică.
  • Poziționările importante ale Soarelui,pentru un observator situat la ecuator (caracteristici).

14. Complexul muzeal de științe ale naturii Constanța - Microrezervație și Păsări Exotice - 23 mai a.c.

Adrian Bîlbă -Director - Gradini botanice din Romania prezente la Constanța – expoziție foto 23 mai 2021.

  • Echitație - plimbări/ manej cu caii și poneii, de Luni până Duminică orele 10:30 - 12:00; 12:30 - 15:00.
  • Peisaje acvatice din Delta - expoziție foto.
  • Gradina Zoo- expoziție foto.

15. Complexul muzeal de științe ale naturii Constanța - Acvariu - 22 mai a.c.

  • Acvariu „Policromie în natura!” 22 mai la Constanța- Ziua Internațională a Biodiversității.
  • Acvariu „Sesiune de hranire a speciilor de pești din patrimoniul secției Acvariu în zilele de Luni, Miercuri și Vineri ora 14:00 - ghidaje în prezența vizitatorilor.

16. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

La sediul instituției – Expoziția permanentă a muzeului.

  • blog: Istorii de viață. - Pe pagina de facebook a instituției muzeale se vor pune zilnic numeroase informații despre patrimoniul muzeului de istorie.
  • Implementarea proiectului transfrontalier
  • Implementare proiect LIVING DANUBE LIMES.
  • Lansare website-ul proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal - ARHICUP (BSB867), finanțat prin programul „Joint Operational Programme for Cross-Border Cooperation under the European Neighborhood Instrument Black Sea Basin 2014-2020” și promovarea turismul arheologico-cultural al regiunii, prin prezentarea bogatelor comori ale patrimoniului într-un mod coerent și folosindu-se de tehnologii web avansate.
  • Metopa nr. 18 - Scenă tipică de luptă (Complexul muzeal „TropaeumTraiani” – Adamclisi)
  • Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța continuă seria postarilor 3D, în fiecare zi de luni.
  • Prezentare on-line: Mormânt de inhumație cu cameră funerară longitudinală, sec. IV - p.Chr., aflat în complexul funerar din vecinătatea Mormântului Hypogeu tomitan.
  • Interviuri televizate, descoperiri noi la Mormântul Hypogeum în data de 18 mai 2021 - Constanța TV;
  • 21 mai - Expoziție on line: „Constanța in imagini”. Tomis - Constantia-Kustendje- Constanța (de la colonia milesiană la un oraș european) colaj foto-documentar online

17. Teatrul de Stat Constanța, în perioada 21-23 mai a.c.:

  • avanpremieră „8 Tați” de de Tina MÜLLER, traducerea Ciprian Marinescu, regia artistică: Irisz Kovacs, scenografia: Theodor Niculae.
  • PREMIERĂ „8 Tați” de de Tina MÜLLER, traducerea Ciprian Marinescu, regia artistică: Irisz Kovacs, scenografia: Theodor Niculae.
  • „Crima din strada Lourcine”, comedie muzicală de Eugène Labiche, traducere Violeta Popa, regia Vlad Cristache, scenografia Mădălina Niculae și Andreea Tecla, muzica originală Tibor Cári.

18. Teatrul pentru copii și tineret Constanța „Căluțul de mare”

  • Sâmbătă, 22.05.2021 - orele 10:00 și 12:00, „Rățușca cea urâtă” – după H. Ch. Andersen
  • Duminică, 23.05.2021 -orele 10:00 și 12:00, „Hansel și Gretel” -după Frații Grimm 22-23.05.2021 Fizic

19. TNOB "Oleg Danovski", pe 22 mai a.c.

Spectacolul divertisment "O SOLE MIO" orele 19:00 - Acest spectacol este un colaj muzical ce cuprinde cele mai reprezentative arii de operă, operetă, canzonete şi cântece de muzica usoară din creaţia muzicii italienesti, în interpretarea soliştilor şi artistilor lirici ai institutiei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233