dobroge.tv

Live

Fostul cămin de nefamiliști din zona CET a ajuns o ruină după ce a fost invadat de oamenii fără adăpost: RAEDPP dorește reabilitarea acestuia

19 mai 2021
Publicitate

Calvarul locuitorilor din zona CET ar putea lua sfârșit! Clădirea care până nu de mult a fost casa oamenilor fără adăpost reprezintă un real focar de infecție. Imobilul va fi transformat printr-un proiect de către Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat din Constanța. Căminul ar putea fi din nou funcțional și dacă planurile decurg normal va fi locuit de constănțenii care nu au posibilități materiale.

Așa arată una dintre clădirile în care ar fi trebuit să locuiască constănțenii cu venituri reduse. Camerele au fost vandalizate de cei care au intrat abuziv în imobil.

Blocul este situat în cartierul CET din municipiul Constanța, într-o zonă extrem de tranzitată. Se întinde pe o suprafață de aproximativ 1.600 de metri pătrați și are patru etaje. În ultimii ani, imobilul a ajuns casa oamenilor fără adăpost.

Se adună gunoi de tot felul, boschetari. A fost un boschetar a trăit ani de zile aici. În bărăcuța aia. Acum s-a făcut loc de depozitare de gunoaie. E focar de infecție, arată groaznic”, spune un constănțean.

Geamurile sparte, pereții scorojiți și instalația sanitară smulsă din podea sunt semnele vandalismului. În plus, camerele au ajuns depozitul sticlelor goale de băuturi alcoolice.

Ăsta nu era locuit, celalalt l-au evacuat pe toamnă sau pe iarnă”, spune un constănțean.

Mai bine lăsau să fie cabinetele medicale aici decât să o fi lăsat în paragină. Locuiesc la Integrata, sunt camerele la fel ca astea. Dar dacă nu sunt reparate nu sunt renovate, ce să facă cu ele”, spune o constănțeancă.

De-a lungul anilor acesta a avut mai mulți administratori, printre care și fostul RATC. Din 2018 însă Primăria Constanța i-a retras regiei de transport dreptul de administrare, iar din 2019 a ajuns în administrarea Regiei Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat. Certificatul de urbanism pentru reabilitarea căminului a fost deja emis pe data de 17 mai.

Acest cămin de nefamiliști se va transforma într-un bloc cu unități locative unde comisiile Consiliului Local pot repartiza familiile nevoiașe și care întradevăr au nevoie de o unitate locativă. Unitățile acestea locative vor cuprinde baie la interior, bucătărie la interior și tot ceea ce înseamnă un trai civilizat”, a declarat Teo Hira, director RAEDPP Constanța.

RAEDPP a obținut 3,5 milioane de lei din bugetul Primăriei Constanța pentru recondiționarea căminului de nefamiliști.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233