dobroge.tv

Live

Teatrul de Vară din Mamaia, focar de infecție: înconjurată de buruieni crescute haotic și plină de gunoaie, clădirea a ajuns o ruină

20 mai 2021
Publicitate

Încă de la intrarea în stațiunea Mamaia turiștii sunt întâmpinați de celebrul Teatru de Vară care aduna în fiecare sezon mii de spectatori și sute de artiști celebri români și străini. Astăzi, clădirea a ajuns o ruină. Înconjurată de buruieni crescute haotic și plină de gunoaie, s-a transformat într-un real focar de infecție. În plus, structura s-a degradat atât de mult încât reprezintă un pericol pentru trecători, iar autoritățile nu par să se grăbească să o reabiliteze. Au existat doar tentative de proiecte de consolidare, însă nimic nu s-a concretizat până acum.

Uitat în timp de autorități, Teatrul de Vară din Mamaia a ajuns o ruină. Sute de mii de turiști ajung în fiecare vară pe litoral, iar în drumul lor spre plajă găsesc imagini dezolante cu ceea ce cândva era locul de întâlnire al marilor artiști.

Celebrul Teatru de Vară din Mamaia unde s-a organizat ani la rând festivalul național de muzică ușoară românească, și unde s-au lansat marii artiști, a ajuns o ruină. În timp structura a fost grav afectată iar bucăți mari de tencuială s-au desprins.

Nu au mai fost organizate spectacole aici din 2002. Între timp, teatrul a ajuns într-o stare avansată de degradare. Printre scaunele pentru spectatori au crescut buruienile, iar pe scenă se află un morman de moloz. Scările pe care artiștii pășeau pe scenă sunt sparte și pline de gunoaie.

Reporter: Este periculos?

Constănțean: Foarte. Dacă stau aici mai multe persoane și o să cedeze asta, imaginați-vă ce iese.

Chiar mi-ar plăcea să fie spectacole aici, să vad mulți artiști. Să nu văd pereții ăștia așa. Să fie mai frumos, mai curat și mai aranjat”, spune o tânără.

Practic nici noi n-avem grijă”, spune o tânără.

Oamenii abia dacă îşi mai amintesc de când n-au mai văzut un spectacol la Teatrul de Vară. Doar câteva pisici şi-au făcut culcuş la intrare și sunt martore fidele ale dezastrului.

Tânără: Cine vine aici? A ajuns doar o epavă.

Reporter: Ce-ai găsit aici?

Tânără: Șoboloani, șoareci toate cele. Gunoaie.

Primii paşi spre consolidarea edificiului au fost făcuţi în urmă cu doi ani însă între timp proiectul a fost amânat. Anul trecut, consilierii județeni au alocat suma de 5,1 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară din Mamaia. Însă până acum, nu s-a făcut nimic.

În primul rând, este vorba de ecologizarea acestei zone, sigăr că noi nu avem toată suprafața, dar ne-am asumat și e vorba de o ecologizare. În al doilea rând de la departamentul de proiecte avem câteva propuneri: modernizarea sau construirea altui teatru. În funcție de finanțare fie pe PPNR, fie alte fonduri europene, vom acționa și vom lua deciziile care trebuie și se impun”, a declarat Mihai Lupu, președinte CJ Constanța.

Cel mai probabil, celebrul teatru va trece din nou printr-o perioadă de studii de fezabilitate care va întârzia lucrările de consolidare.

Reabilitarea Teatrului de Vară sigur trebuie să așteptăm studiile de fezabilitate și evaluarea proiectului ca să vă spun exact suma care necesită. Încă mai sunt propuneri, încă mai sunt viziuni.”, a mai declarat Mihai Lupu, președinte CJ Constanța.

Și Teatrul de Vară Soveja a rămas într-un con de umbră. Buruienile crescute haotic aproape l-au înghițit, iar zidurile s-au spart aproape în totalitate. Tencuiala a căzut, iar de jur împrejur zac gunoaie aruncate la întâmplare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233