dobroge.tv

Live

BARĂ LA BARĂ, ÎN SEZONUL ESTIVAL

Calvarul şoferilor care circulă pe bulevardul Aurel Vlaicu, departe de a se încheia

22 mai 2021
Publicitate

Șoferii constănțeni nu vor scăpa prea curând de aglomerația de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Specialiștii companiei de apă anunță că primele lucrări de înlocuire a rețelei din nordul orașului se vor finaliza abia spre sfârșitul lunii august. Pentru a nu paraliza întreg traficul din Constanța, mai ales că sezonul estival bate la ușă, o parte din lucrări vor fi sistate până la toamnă.

Bară la bară. Așa se circulă în fiecare zi pe Bulevardul Aurel Vlaicu. Cea mai mare aglomerație este la orele de vârf, când șoferii sunt nevoiți să aștepe zeci de minute la coadă pentru a putea tranzita varianta. Tocmai din aceste motive, nervii conducătorilor auto sunt întinși la maximum din cauza lucrărilor de asfaltare din zonă.

Principalul motiv pentru care pe bulevard se formează cozi kilometrice sunt lucrările de înlocuire a rețelei de apă potabilă, ale cărei conducte au o vechime de peste 40 de ani.

„Sunt trei contractori pe trei contracte diferite și am încercat să diminuăm cât mai mult impactul asupra circulaţiei. În primul rând, este greu de lucrat pe fiecare contract pe tronsoane scurte care să nu fie în paralel, să laşi totuşi circulaţia să se desfăşoare cel puţin pe două fire: unul la dus şi altul la întors”, a declarat Adrian Florea, director tehnic RAJA.

„Era nevoie să înlocuim aceste conducte, creăm un disconfort, ne cerem scuze de la cetăţeni şi de la cei care trec cu mașina prin zonă... Am vorbit cu domnul primar şi ne-am făcut programul în aşa fel încât să afectăm cât mai puțin aceesul în stațiunea Mamaia”, a spus Aurel Presură, director general RAJA.

Din estimările specialiștilor, primele lucrări de pe bulevardul Aurel Vlaicu, vor fi finalizate spre sfârșit lunii august. Tot pe același bulevard, însă în zona campusului universitar, compania de apă efectuează alte lucrări. Aici, muncitorii îşi vor strânge utilajele de la 1 iunie pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii normale.

Și pe bulevardul Tomis, la orele de vârf, șoferii sunt nevoiți să piardă minute bune în trafic. Aici şoferii pierd de la o intersecţie la alta chiar şi 20-30 de minute.

Pentru că sezonul estival se apropie, reprezentanții companiei de apă au luat decizia de a sista, în anumite zone, lucrările.

“Noi vom închide lucrările care se pot amână și le vom redeschide după 1 septembrie, excepţie este acea conductă de o mie, fără de care nu o să putem desfăşura lucrările la Galeşului”, a precizat Adrian Florea, director tehnic RAJA.

În municipiul Constanța se execută în prezent ample lucrări de modernizare și dezvoltare a sistemelor de alimentare cu apă potabilă și de colectare și tratare a apei uzate. Toate rețele vechi din oraș vor fi schimbate. În total, vor fi afectate 73 de străzi și 5 bulevarde.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233