dobroge.tv

Live

Turiștii s-au înghesuit la mare în extrasezon: unitățile de cazare au atins capacitatea maximă permisă în contextul actual

24 mai 2021
Publicitate

Au fost mii de turiști pe litoral în acest weekend. O spun cifrele agențiilor de turism și încasările hotelurilor. Vremea caldă, dar și prețurile mai mici, de extrasezon, i-au făcut pe oameni să ia cu asalt stațiunile de pe litoral. Vedeta a fost, ca de fiecare dată, Mamaia, unde gradul de ocupare a hotelurilor a fost de peste 50%.

George a venit din Capitală încă de vineri. Soarele strălucitor și prețurile mici l-au făcut să opteze pentru un sejur de câteva zile, în luna mai.

Nu e foarte cald și să nu stea copiii foarte mult în soare. Prețurile sunt ok”, spune George.

Vremea a ținut cu cei care au venit în litoral în acest weekend. Chiar dacă plajele încă nu sunt amenajate, turiștii s-au bucurat din plin de mare și de soare cu prosopul.

Cei mai curajoși chiar s-au încumetat să se scalde în mare, deși temperatura apei nu depășește 15 grade Celsius.

E prima, e foarte foarte bună. Mai intru o dată și gata”, spune un turist.

Cei care însă nu au ieșit la plajă au avut destule alternative. Terasele și restaurantele au în meniu preparate pentru toate gusturile.

Îi așteptăm cu preparate din fructe de mare, pește, tradiționale. O limonadă, o bere. Au de unde alege”, a declarat Valentin Agache, manager terasă.

Marele atu al acestei perioade este prețul cazării foarte scăzut.

Turiștii au beneficiat de tarife promoționale prin agențiile de turism, dar nu numai. Gradul de ocupare a fost unul foarte bun pentru această perioadă. Au fost câteva mii de turiști pe întreg litoralul. Cei mai mulți au fost în Mamaia”, a declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Unitățile de cazare s-au bucurat de un număr mare de oaspeți. La acest hotel de patru stele din Mamaia, gradul ocupare este maxim, în condițiile actuale.

A fost neașteptat de aglomerat. A fost hotelul cazat la capacitate de 70%. S-ar fi putut și mai mult dar nu ne permit autoritățile”, a declarat Elena Drăghici, reprezentant hotel.

Solicitate au fost și hotelurile de două și trei stele. Iar acesta este doar începutul, spun administratorii unităților de cazare, care deja au rezervări până în luna iunie.

50% pentru noaptea de sâmbătă spre duminică. Cei care aleg să petreacă un sejur de cinci nopți plătesc doar trei nopți”, a declarat Iuliana Tenie, reprezentant hotel.

Au existat și turiști care au venit fără rezervare. Hotelierii greu au făcut față cererilor, având în vedere că multe dintre unități erau deja ocupate la capacitate maximă.

Au început să vină. Sunt foarte mulți turiști care vin direct la recepție. Ne ajută și vremea. Gradul de ocupare a fost undeva la 70%”, a declarat Iuliana Rusu, reprezentant hotel.

Meteorologii vin cu vești bune. Vremea se va menține caldă și însorită până la sfârșitul lunii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233