dobroge.tv

Live

Suprafețe noi de plajă, destinate exclusiv prosoapelor: operatorii economici spun că vor suferi pierderi

24 mai 2021
Publicitate

Stațiunea Mamaia s-a transformat vara aceasta într-o mare de deșert. Cu umbrelele de soare, cearșaful și sticla cu apă în mână turiștii parcurg peste 150 de metri pentru a ajunge mai aproape de mal. Suprafețele noi de plajă sunt destinate exclusiv prosoapelor, astfel că cei care vor să ocupe loc în prima linie trebuie să uite de confortul din baldachine sau șezlonguri. Situația nu îi favorizează deloc pe operatori, iar faptul că nu pot beneficia de noile porțiuni de nisip le scade automat încasările.

Așa arată plaja din stațiunea Mamaia. Întinderea de nisip de sute de metri a transformat mai multe zone din nordul litoralului într-o mare de deșert. Lucrările de lățire au mutat terasele la peste 150 de metri distanță față de mal.

În anumite zone turiștii pot face plajă doar pe cearșaf, asta pentru că operatorii economici pot amenaja noile porțiuni de nisip abia de anul viitor.

Vestea i-a îngenunchiat pe operatorii economici din zonă. Și asta pentru că aceștia nu își pot pune șezlongurile și baldachinele nici măcar pe porțiunea de nisip deja închiriată... decât după 1 iulie.

Va trebui să schimbăm puțin strategia. Vă dați seama că va fi un impact destul de mare asupra încasărilor pentru că în primul și în primul rând, oamenii care vin cu copiii, familiile, nu vor mai sta pe șezlong pentru că trebuie să stea aproape de apă cu copiii pentru că după cum bine știm, copiii stau numai în apă când sunt la plajă. Automat o să pierdem acest segment de clienți. O să atragă după sine și un alt segment de clienți care nu ar trebui să fie în această zonă, dar nu avem ce să facem”, a declarat George Țicu, manager terasă plajă.

După ce au aflat că vor parcurge peste 100 de metri până la apă, oamenii au ales:

Zona de prosop pentru că, vă dați seama, stau să merg trei kilometri. Sunt și gras”, spune un domn.

Mi se pare ok pentru că nu toată lumea e dispusă să dea 100 de lei pe șezlong. Pe vremuri stăteam frumos pe cearșaf”, spune o constănțeancă.

Bine că este loc. Până în anii trecuți se îngrămădea toată lumea. Era foarte aglomerat, nu puteai să stai”, spune un constănțean.

După recepția noilor suprafețe de nisip, ele nu vor putea fi închiriate. Apele Române trebuie să găsească mai întâi soluții legale în acest sens și abia apoi vor fi organizate licitații pentru cei care doresc să administreze plajele.

Trebuie să înțelegem. Lucrarea este una mare, este o investiție uriașă, deosebită și până nu este finalizată, nu este recepționată, nu este intabulată, partea juridică trebuie parcursă conform legii”, a declarat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Se vor preda în condițiile contractuale în anexa pe care o au”, a declarat Nicușor Buzgaru, manager de proiect ABADL.

Operatorii economici însă mai au de așteptat. Licitațiile ar urma să aibă loc abia vara viitoare. Stațiunea Mamaia a câștigat peste 70 de hectare de plajă nouă, în urma lucrărilor de înnisipare realizate în cadrul proiectului de stopare a eroziunii costiere.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233