dobroge.tv

Live

Explozie de rezervări pe litoral: unele hoteluri de la malul mării sunt deja ocupate 100% în vârf de sezon

25 mai 2021
Publicitate

Minutul și rezervarea pe litoral! La fiecare 60 de secunde, un român își cumpără o vacanță la Marea Neagră. Rezervările pentru lunile iulie și august au explodat, iar unele hoteluri de pe litoral sunt deja ocupate 100% în vârf de sezon. Se anunță un an mai bun decât 2019, considerat cel mai bun din istoria turismului autohton. Mamaia, dar și Venus, Olimp sau Neptun sunt stațiunile preferate pentru acest sezon estival.

În agențiile de turism este forfotă mare. De când își încep activitatea și până pleacă acasă operatorii abia dacă mai fac față. Într-o singură zi o agenție de turism de pe litoral a înregistrat vânzări de peste 1 milion de lei. Iar acesta este abia începutul.

Cererile de sejururi pe litoralul românesc au crescut în ultimele două săptămâni cu peste 50% față de aceeași perioadă din 2019. Managerii agențiilor turistice spun ca ăsta este rezultatul relaxării restricțiilor din perioada pandemiei. În doar 1o minute, o agenție de turism de pe litoral a înregistrat nu mai puțin de 11 rezervări.

Numărul de solicitări a crescut foarte mult, a explodat aș putea să spun. La mai puțin de un minut vine o solicitare din partea turiștilor, o solicitare de rezervare”, a declarat Ionuț Nedea, proprietar agenție de turism.

Prețurile cu care au venit în fața turiștilor au fost și ele un atuu pentru agențiile de turism, plus că sunt încă foarte multe țări care pun condiții la intrarea pe teritoriul lor, fie că vorbim de vaccin sau un test Real Time PCR. Cele mai căutate sunt lunile iulie și august, motiv pentru care în acest moment unele hoteluri nu mai au camerele libere. Rămâne însă de văzut dacă și condițiile impuse de autorități vor permite acest lucru: în acest moment hotelierii au limită de cazare de 70%. Cei mai mulți români merg la trei și patru stele, dar crește și segmentul care caută sistemul all-inclusive.

Rezervările au început undeva în noiembrie. Chiar am avut solicitări. Solicitări foarte multe pentru iulie și august. În proporție de 70% le avem ocupate. În continuare avem cereri foarte multe. Tarifele încep de la 250-350 de lei cu mic dejun, cu șezlong gratuit”, a declarat Lahme Bolat, manager hotel.

Avem deja destul de multe rezervări pentru perioada imediat următoare, iunie și iulie. Noi ne așteptam într-un fel să fie un număr mare de rezervări pentru că lumea își dorește să meargă în vacanță. Sperăm să rezolvăm și problema plajelor cât mai repede ca să putem să le oferim și șezlong la plajă”, a declarat Răzvan Dobre, manager hotel.

La un hotel de două stele, până în 15 iunie, românii se vor putea caza și cu 100 de lei pe noapte într-o cameră dublă. Când pretențiile cresc atunci și prețurile cresc, iar la un hotel de patru stele din Mamaia cu mic dejun inclus și acces la piscină, o cameră dublă ajunge la 150 de euro pe noapte, iar în vârf de sezon va fi dublu. 

Stațiunile preferate de români sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus, Olimp și Jupiter. Agenții de turism de la malul mării cred că vara aceasta va creste semnificativ numărul turiștilor care vor petrece un sejur la pe litoralul romanesc. Toți speră ca 2021 să fie anul relansării turismului intern în general și a turismului de litoral în special.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233