dobroge.tv

Live

ZECI DE VOLUNTARI PREZENȚI

Ludovic Orban și autoritățile județene constănțene, acțiune de ecologizare a lacului Techirghiol

27 mai 2021
Publicitate

„În 200 de ani, omul a distrus o creație de zeci de mii de ani”, a spus Ludovic Orban, prezent astăzi la Constanța. Președintele Camerei Deputaților a participat împreună cu zeci de voluntari la o acțiune de igienizare a lacului Techirghiol. În câteva minute acesta a umplut un sac cu deșeuri de toate felurile.

Înarmat cu mănuși, saci de gunoi și multă determinare, fostul premier a strâns tot ce a găsit malul lacului Techirghiol. Președintele Camerei Deputaților spune că România este țara de import pentru deșeurile lumii.

În mai puțin de 200 de ani, omenirea a reușit să distrugă o creație de zeci de mii, de sute de mii de ani. Omul fără natură nu există. Distrugerea habitatului natural de către om, în această perioadă a fost, practic, scăpată de sub control”, a declarat Ludovic Orban, președinte Camera Deputaților.

Cu ajutorul autorităților județene acesta a smuls și cele mai ascunse obiecte.

Este un semnal pentru toată lumea. Trebuie să protejăm natura. Și, în al doilea rând, prezența domnului președinte aici înseamnă foarte clar că noi suntem cei care ne îngrijim. Odată prin promovarea legilor și totodată și prin acțiuni concrete privind această curățenie”, a declarat Mihai Lupu, președinte CJ Constanța.

Orașul Techirghiol este recunoscut în întreaga lume pentru resursele vindecătoare. Nămolul sau aurul negru așa cum mai este numit, face ca stațiunea din sudul litoralului să fie un loc miraculos. Chiar și așa zona nu a fost ferită de gunoaie.

Am găsit un PET. Este uimitor că am găsit un PET pentru că, și acum dau din casă, în momentul în care am avut pria dată discuția cu domnul primar vis a vis de ecologizarea acestei zone, dânsul a spus: Îmi cer scuze, dar la mine este curat. Și după cum vedeți, chiar este curat. Dar asta nu înseamnă că nu vom merge și mai departe, în alte zone unde chiar va fi nevoie”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Deși ar fi trebuit sa fie un loc relaxant și curat, pe malul lacului Techirghiol zac tot felul de gunoaie: de la ambalajele alimentelor, până la obiecte vestimentare acoperite de pământ.

La acțiunea de igienizare au participat și zeci de voluntari ecologiști.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233