dobroge.tv

Live

Colegiul Mihai Eminescu din Constanța, alimentat cu energie verde: clădirea beneficiază de o centrală modernă cu panouri fotovoltaice

31 mai 2021
Publicitate

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa a fost adăugat pe lista celor 10 licee din România care sunt alimentate cu energie verde. Clădirea de patrimoniu în care învață peste 1.000 de elevi beneficiază acum de o centrală modernă cu panouri fotovoltaice. Investiţia a fost făcută de o companie distribuitoare de energie electrică, în cadrul unui program de sprijin pentru unităţile de învăţământ din România. Autoritățile locale au în vedere extinderea acestui sistem și la alte licee din municipiu.

Un liceu de la malul mării beneficiază de investiții în energie regenerabilă. Colegiul Național „Mihai Eminescu” se înscrie pe lista celor 10 unități de învățământ din țara noastră care au intrat în atenția reprezentanților unei companii distribuitoare de energie electrică.

Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța poartă de luna aceasta titulatura de școală verde după ce un sistem de panouri fotovoltaice a fost montat pe acoperișul clădirii de patrimoniu.

Reporter: Ce credeți că vă recomandă?

Prof. Bianca Ibadula, director adjunct Colegiul „Mihai Eminescu” Constanţa: Poate istoria Colegiului nostru, poate această dominanță în specializări a claselor de Științe ale Naturii.

Sistemul este alcătuit din 54 de panouri fotovoltaice și alimentează unitatea de învățământ cu energie din surse 100% regenerabile. De noile investiții nu beneficiază doar liceul ci și cei peste 1.000 de elevi care învață aici.

Ne-a bucurat enorm vestea. Ne-a bucurat această intenție extraordinară. Și, ea vine în completarea unei educații teoretice care se face deja de foarte mulți ani la Colegiul „Mihai Eminescu”, educație pro-natură. O educație în care tinerii elevi au parte de informații foarte importante privind protejarea mediului”, a declarat prof. Bianca Ibadula, director adjunct Colegiul „Mihai Eminescu” Constanţa.

Energia solară reprezintă soluția unui viitor curat, iar prin această investiție Colegiul Național „Mihai Eminescu” devine independent din punct de vedere energetic. Autoritățile locale fac demersuri pentru ca și alte unități de învățământ din orașul de la malul mării să beneficieze de același sistem.

Urmează să fie contractate lucrările pentru Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, în valoare de peste patru milioane de euro. În cadrul proiectelor, se realizează reabilitarea termică a fațadelor, schimbarea tâmplăriei, instalarea de sisteme alternative pentru producerea energiei electrice și termice, pentru consumul propriu, precum și schimbarea sistemului de încălzire, climatizare și ventilare naturală a aerului”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Municipalitatea va mai face investiții și la liceele Ovidius, Traian și Decebal, precum și la alte trei școli generale din oraș. Valoarea lor se ridică la peste 10 milioane de euro, bani europeni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233