dobroge.tv

Live

Relaxarea restricțiilor, gură de aer pentru sectorul HoReCa: „Pentru noi înseamnă posibilitatea de a găzdui un număr mai mare de turiști”

01 iunie 2021
Publicitate

Restaurante la capacitate mărită, piscine care funcționează la interior și cluburi redeschise. Sunt posibile de astăzi, însă în anumite condiții și nu pentru toată lumea. Relaxarea a venit, chiar și așa, ca o gură de aer proaspăt pentru constănțeni. Pentru ca regulile impuse de pandemie să fie complet eliminate, este important ca oamenii să se vaccineze.

După mai bine de un an, asemenea petreceri sunt posibile din nou. Odată cu data de 1 iunie, autoritățile au decretat liber la distracție. Însă nu pentru toată lumea.

Concertele și spectacolele vor putea fi organizate cu până la 1.000 de participanți în aer liber, dacă aceștia au fost vaccinați, prezintă un test PCR negativ sau au trecut prin boală în ultimele 90 de zile.

S-a mărit la opt numărul persoanelor care pot circula în grupuri, s-a aprobat desfășurarea evenimentelor private, nunți, botezuri, cu 50 de persoane în spații închise și 70 de persoane în spații închise. Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate”, a declarat Florin Cîțu, premierul României, la 27 mai 2021.

Oamenii au primit cu bucurie aceste vești. După atâtea luni de restricții, era cazul ca viața să își reintre cât de cât în normal, mai ales că sunt tot mai multe persoane vaccinate, cred aceștia.

Da, este bine pentru noi, dar stațiunea tot așa este”, spune o constănțeancă.

Să sperăm că da, dacă ne vaccinăm, da”, spune un constănțean.

Dar cel mai mult s-au bucurat operatorii din turism. Relaxarea restricțiilor ar putea însemna o revitalizare a sectorului, sunt de părere reprezentații HoReCa.

Pentru noi înseamnă posibilitatea de a găzdui un număr mai mare de turiști, de a-i putea servi în restaurantele noastre, de a le putea organiza evenimentele private, în măsura în care îndeplinesc cerințele legii”, a declarat Sorin Petcu, reprezentant hotel.

Și masca de protecție va fi eliminată, în unele condiții.

Odată cu noile măsuri de relaxare, se va scăpa și de mască la interior. Atenție însă, este vorba despre persoanele vaccinate, care nu sunt mai mult de cinci în același birou și care nu iau contact cu publicul.

În continuare, evenimentele private vor fi posibile cu până la 70 de persoane în spații deschise sau 50 de persoane în spații închise, dacă incidența în localitate este sub 3 la mie și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți participanții fac dovada vaccinării și au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233