dobroge.tv

Live

Maraton de vaccinare în cartierul social Henri Coandă din Constanța: unii locuitori s-au vaccinat încă din primele minute de la deschidere

02 iunie 2021
Publicitate

Locuitorii cartierului social Henri Coandă se pot imuniza de astăzi la doi pași de casă. Autoritățile locale au demarat un maraton de vaccinare chiar în campus. Zeci de persoane s-au prezentat în prima zi la centru pentru a se imuniza. Serurile folosite de cadrele medicale sunt Pfizer și Johnnson & Johnnson.

Elvis are 18 ani și locuiește cu părinții într-un apartament din cartierul social "Henri Coandă". S-a hotărât să obțină un loc de muncă în domeniul HoReCa. Pentru ca nimic să nu-l oprească din activitate, acesta s-a decis să se vaccineze.

Reporter: Ți-a zis angajatorul să te vaccinezi?

Elvis: Da, că altfel nu mă primesc la serviciu fără vaccinul ăsta. Nu mi-a fost frică, dar aveam puține emoții.

Sute de familii care locuiesc în cartierul social se pot vaccina cu unul din serurile de la Pfizer sau Johnnson & Johnnson. Autoritățile locale au amenajat două corturi în care persoanele interesate să își administreze doza anti-COVID să o poată face.

Prima variantă zile: aveți vaccinul? Spre exemplu, eu lucrez ca bucătar”, spune un localnic.

Reprezentanții comunității rrome au fost prezenți în prima zi a maratonului de vaccinare pentru a-i încuraja pe locuitori să se imunizeze.

„Încurajăm pe cei care vor să se vaccineze. Și eu m-am vaccinat și sper cât mai mulți să se vaccineze. E spre binele lor. Noi facem o campanie de informare deocamdată. Dacă ei vor, nu îi obligă nimeni. Văd că sunt”, a declarat Dumitru Petrică, președinte Partida Romilor Constanța.

Scopul maratonului este să reducă riscul sărăciei și integrarea în societate a celor aproape 600 de persoane de etnie rromă din municipiul Constanța.

„Se desfășoară foarte bine. Lumea vine în număr mare la vaccinare, atât pentru vaccinul Johnson, cât și pentru cel Pfizer”, a declarat dr. Silvia Răducanu, medic centru vaccinare.

„Sunt deja pe listă 16 persoane care și-au manifestat dorința de a se vaccina. Până am organizat aici, se făcuse coadă și solicitau. Puneau întrebări despre vaccinare, iar doamnele doctor au răspuns”, a declarat Monica Poptile, director general DGASPC Constanța.

După alte 30 de minute numărul persoanelor înscrise pe lista vaccinaților s-a dublat.

„Este excelent, dacă mă întrebați pe mine, într-un timp atât de scurt. Vom vedea și după ora 16.00 când vin de la serviciu cei care nu sunt acum în campus”, a declarat Bogdan Kircorian, șef serviciu Cartierul Social „Henry Coandă”.

Orice persoană care locuiește în zonă sau este doar în trecere se poate imuniza la cortul special amenajat de municipalitate.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233