dobroge.tv

Live

Patru Locuințe Protejate vor fi ridicate la Chirnogeni și Tropaisar, prin proiectul „Dizabilitatea nu este o barieră”

03 iunie 2021
Publicitate

Caravană de conștientizare, informare și implicare a autorităților în procesul de dezinstituționalizare. Aceasta face parte din proiectul „Dizabilitatea nu este o barieră”. De asemenea, patru Locuințe Protejate vor fi ridicate atât la Chirnogeni cât și la Tropaisar. Mai mult, două clădiri din cele două localități constănțene vor fi transformate în Centre de Zi. Spațiile sunt destinate persoanelor cu dizabilități.

A început a treia etapă a proiectului „Dizabilitatea nu este o barieră”, al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. În acest sens, membrii DGASPC au dat startul unei caravane de informare și conștientizare privind dezinstituționalizarea persoanelor adulte cu dizabilități. Aceasta a ajuns deja în Chirnogeni și Topraisar.

Rolul deplasării este acela de a aduce la cunoștința opiniei publice importanța accesului și a acceptării persoanelor cu dizabilități, care vor veni în comunitate. În general, persoanele cu dizabilități sunt privite cu scepticism”, a declarat Marin Ristea, expert conștientizare și facilitare comunitară DGASPC Constanța.

La Chirnogeni, o clădire va fi reabilitată, modernizată și dotată cu tot ceea ce este necesar pentru un Centru de Zi cu o capacitate de 30 de locuri destinat atât beneficiarilor din sistemul nostru de protecție, cât și tuturor persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, în localitate vor fi ridicate și patru Locuințe Protejate

Se construiesc patru Locuințe Protejate, în cadrul programului internațional, finanțat cu fonduri europene, destinate persoanelor cu dizabilități. Este vorba de reducerea capacității centrelor de plasament destinate persoanelor cu dizabilități, la 50 de locuri”, a mai declarat Marin Ristea, expert conștientizare și facilitare comunitară DGASPC Constanța.

40 de persoane, câte zece în fiecare locuință, din Negru Vodă și Techirghiol, vor benefica astfel de condiții decente de trai. Mai mult, zece persoane, opt infirmieri, un asistent medical și un șef de centru, vor fi angajate.

Se vor crea locuri de muncă. Din punct de vedere economic va fi o dezvoltare a comunității. O parte dintre locuri sunt ocupate de membrii ai comunității, oamenii din comunitate”, a mai declarat Marin Ristea, expert conștientizare și facilitare comunitară DGASPC Constanța.

Și la Topraisar urmează să fie construite tot patru locuințe protejate iar o clădire va fi reabilitată și modernizată pentru deschiderea unui centru de zi. Întregul proiect are o valoare de peste 7,5 milioane de lei și este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, proiect complementar Programului de Interes Național.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233