dobroge.tv

Live

La plajă cu umbrela de ploaie: vremea le-a stricat concediile turiștilor care au venit pe litoral

04 iunie 2021
Publicitate

Vremea capricioasă le dă planurile peste cap turiștilor care și-au rezervat vacanța la mare zilele acestea. Chiar dacă ploaia le-a anulat orele pentru bronzat, o parte dintre ei și-au ocupat timpul cum au știut mai bine: unii s-au plimbat cu telegondola, alții au vizitat întreg litoralul, până în sud. Operatorii din turism spun însă că vremea ploioasă le-a scăzut cu cel puțin 20% rezervările în perioada aceasta.

Reporter: Ce ați făcut zilele acestea?

Turist: Am fost până la Neptun, Costinești, le-am luat pe toate la rând.

În acest mod și-au petrecut românii concediul pe litoral zilele acestea. Soarele a fost timid și cu greu s-a arătat vineri pe cer. Chiar și așa, ploaia nu i-a făcut pe unii turiști să își anuleze sejurul la mare.

Sejurul a fost 2.300 de lei, 12 nopți cu mic dejun”, spune un turist.

Cele două doamne sunt din București și au venit în vacanță pentru patru zile. Primele două au fost însă compromise din cauza ploilor.

Turistă: Shopping, am dormit, ne-am odihnit câteva zile așa.

Reporter: Ați reușit să veniți pe plajă totuși?

Turistă: Da, am făcut și câteva videouri cu ziua ploioasă, nori și marea agitată.

Cu umbrela, da, da. Avem și fotografii cu umbrela. Asta e, e 1 iunie, ce să facem. Știam că o să pățim așa. Adică era de așteptat”, spune o altă turistă.

Cele câteva raze de soare de vineri le-au mai salvat sejurul turiștilor. Însă temperaturile au fost în continuare scăzute. Motiv pentru care, mulți au făcut plajă cu geaca pe ei.

Reporter: Veți sta așa îmbrăcată pe plajă?

Turistă: Da, da. Cred că da. E plăcut așa îmbrăcată.

Având în vedere că aceste zile au fost mai reci un pic, mai ploioase decât eram obișnuiți în această perioadă, rezervările s-au temperat, strict pentru această săptămână. Este o scădere față de cum eram obișnuiți, probabil undeva la 20%. Prețurile sunt foarte mici în această perioadă. Sunt camere care pleacă de la cinci euro de persoană, pe zi”, a declarat Ionuț Nedea, director agenție de turism.

Potrivit specialiștilor în turism, în luna mai a acestui an s-au înregistrat cu 50% mai multe rezervări comparativ cu aceeași perioadă a lui 2019, an ce a fost desemnat ca fiind cel mai aglomerat de până acum.

În această perioadă practic atingem vânzări de 500.000 de euro într-o zi normală, iată, într-o zi de luni am depășit 500.000 de euro. Sunt aproape 1.000 de rezervări pe zi”, a mai declarat Ionuț Nedea, director agenție de turism.

Lucrurile par să revină la normal, cel puțin asta anunță agenda hotelierilor de la malul mării. În unele unități de cazare toate camerele au fost deja rezervate pentru vârful de sezon.

Acest anunț al relaxării măsurilor evident că a dus la o creștere a numărului de solicitări, în special pentru perioada de iulie-august. De altfel, în acest moment sunt câteva hoteluri care nu mai au camere două săptămâni, în vârf de sezon, nu mai au deloc camere. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor turiștilor să-și rezerve din timp”, a mai declarat Ionuț Nedea, director agenție de turism.

Aproape 50% dintre rezervările de pe litoral au fost făcute de către familiile cu copii. Cei care vor veni în acest weekend la mare vor avea parte de vreme relativ frumoasă. Sâmbătă vor fi 22 de grade Celsius, iar pe cer va răsări și soarele.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233