dobroge.tv

Live

Expoziția „Tricouri de legendă” poate fi vizitată de luni într-un mall din Constanța

07 iunie 2021
Publicitate

O colecție de peste 70 de tricouri purtate de jucătorii echipei naționale de fotbal a României în ultimii 50 de ani poate fi de astăzi admirată într-un mall din Constanța. Expoziția „Tricouri de legendă” a fost deschisă de foștii fotbaliști Helmut Duckadam și Mihail Majearu. Cei doi s-au întâlnit cu fanii și au oferit autografe. Expoziția va putea fi vizitată gratuit zilnic până la ora 22.00.

Expoziția „Tricouri de legendă”, care însumează o colecție de peste 70 de tricouri purtate de jucători celebri ai echipei naționale de fotbal a României în ultimii 50 de ani, și-a deschis oficial porțile luni dimineață la Constanța. „Eroul de la Sevilla”, Helmut Duckadam, a fost unul dintre oaspeții de seamă ai evenimentului și a năpădit amintiri în fața fanilor veniți.

Am fost în turneu în America Centrală, unde am jucat cu Salvador, cu Honduras. Este o satisfacție întotdeauna când intri pe teren și porți tricoul naționalei”, a declarat Helmut Duckadam.

Fostul portar al naționalei de fotbal s-a întâlnit cu fanii și a oferit autografe pe cărți și tricouri.

E un portar foarte bun, îl urmăresc de mic”, spune un tânăr.

Mă simt foarte onorat. Sunt fan Steaua de mic. Tatăl meu m-a introdus în această echipă și îl respect enorm pe Duckadam, este unul dintre cei mai buni portari din istorie. Nu doar a României, ci din istoria fotbalului. N-a mai scos nimeni patru penalty-uri într-o finală de Champions League”, spune un tânăr.

Asta este scopul vizitei. Scopul și durata vizitei. Să îi amintim domnului Duckadam că a scris și o carte”, spune un alt tânăr.

Cu o urmă de regret din cauza lipsei de rezultate de la echipa națională a României, Duckadam a explicat motivația marilor sportivi.

Nu știu dacă erau mai conștiincioși. Erau mai săraci. Ultimele rezultate ale echipei naționale nu ne pot bucura. Dar, trăim cu speranța că în viitorul nu prea îndepărtat, această echipă care este în reconstrucție, să prindă finalitate. Sper că la următoarele preliminarii pentru Campionatul European să avem o șansă reală”, a mai declarat Helmut Duckadam.

Mihail Majearu, un alt câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1986, a fost și el prezent la întâlnirea cu fanii și a exprimat același regret.

Așteptăm de mult timp ca și altă echipă să ne urmeze. Dar totuși văd că au trecut 35 de ani, o perioadă destul de lungă și încă nu se întrevede mai nimic”, a declarat Mihail Majearu.

Pe lângă tricouri, suporterii „tricolorilor” pot admira în cadrul expoziţiei și materiale cu însemnele echipei naționale a României, de la bilete şi programe de meci de la întâlniri celebre ale tricolorilor, până la medalii, fotografii sau fanioane. Cele mai multe dintre acestea au o vechime de peste 80 de ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233