dobroge.tv

Live

Constănțenii preferă să susțină proba practică a examenului auto în alte județe, pentru a nu mai fi nevoiți să aștepte câteva luni

08 iunie 2021
Publicitate

Mai bine de trei luni. Atât au de așteptat viitorii șoferi constănțeni pentru a susține proba practică. Cei care nu au însă răbdare recurg la diferite soluţii. Cursanţii care vor să obțină permisele auto preferă să meargă în alte județe pentru a susține examinările. La Tulcea, de exemplu, în mai puţin de o lună, absolvenţii şcolilor de şoferi pot deveni conducători auto oficial.

„Două luni”. Atât a așteptat un cursant din momentul în care a trecut de proba teoretică și până a găsit un loc disponibil pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului auto. Iar acesta este un caz fericit. Nu de puţine ori, constănţenii aşteaptă aproape jumătate de an pentru a deveni şoferi cu acte în regulă.

Timpul de așteptare pentru programarea la examen este în medie de trei luni, iar acesta se mărește de la o zi la alta, reclamă instructorii auto.

Proba teoretică și apoi vrem să ne programăm la proba practică. Durează destul de mult. Circa patru luni. Patru luni și o săptămână chiar”, a declarat George Raiciu, instructor auto.

Timpul mare de aşteptare este valabil în toate localităţile din Constanţa unde se poate susține proba practică, spun reprezentanţii şcolilor auto.

În județul Constanța, vorbesc de toate localitățile, Mangalia, Medgidia, Constanța, între trei și cinci luni de zile”, a declarat Niculae Dicu, reprezentant școala auto.

În alte judeţe, însă, situaţia este mult mai fericită. Între cele două probe, teoretică și practică, nu este distanţă mai mare de o lună. Asta i-a făcut pe mulţi viitori şoferi să se reorienteze. Cursanţii își mută domiciliul în județele limitrofe, obțin vize de flotant și susțin aici examenul pentru permis.

În județele limitrofe, cum ar fi Tulcea, Ialomița, chiar și Buzău, pleacă până la Arad pentru două-trei săptămâni. Sunt programați”, a mai declarat Niculae Dicu, reprezentant școala auto.

Cei care aleg însă Constanţa trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

Tânăr: Trei luni.

Reporter: De ce crezi că ai așteptat atât de mult.

Tânăr: Păi, sunt foarte mulți care au luat sala.

În acest moment, în prezent, în Constanţa sunt opt examinatori. Reprezentanţii şcolilor auto spun că ar fi necesari cel puțin 12, ca procedura să se desfăşoare mai rapid.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233