dobroge.tv

Live

HAOS IMOBILIAR

Zona costieră a Mării Negre, un adevărat șantier în lucru: sute de blocuri s-au ridicat în prima linie la mare

08 iunie 2021
Publicitate

Turiștii vor face plajă și în această vară printre betoane, zgomotul utilajelor și echipele de muncitori. Nordul litoralului s-a transformat în ultimii ani într-un șantier, iar dezvoltatorii nu par să se oprească acum. Sute de blocuri s-au ridicat în prima linie la mare și au lăsat în umbră casele oamenilor, iar aspectul este departe de cum ar fi trebuit să arate zona de coastă a Mării Negre.

Zona de coastă a Mării Negre este un adevărat șantier în lucru. Investitorii ridică blocuri pe bandă rulantă, iar lucrurile nu par să se oprească aici.

Dezolant ceea ce se întâmplă aici. Uitați, bloc lângă bloc. Construcții lângă case, lângă vile. Nu este niciun fel de arhitectură”, spune un constănțean.

Este un loc frumos. Sunt uimită de toate aceste clădiri frumoase, dar sunt puțin tristă pentru că îmi place natura și cred că este o pierdere uriașă pentru natură”, spune o turistă.

Zeci de blocuri de nouă etaje s-au ridicat în ultimii ani în prima linie la mare. Distanța dintre ele este de aproximativ patru metri.

Mai mult, cei care și-au ridicat case în urmă cu trei-patru ani au rămas acum în umbra mastodonților. La nici doi metri de ferestrele lor se află balcoanele în care turiștii își vor servi cafeaua de dimineață.

Uitați cum arată construcțiile în Mamaia Nord, unde era un teren virgin, absolut virgin și s-a construit P+câți bani ai. Ca la Marea Unire, hai să dăm mână cu mână”, a declarat Stere Lascu, proprietar.

În plus, din cauza distanței mult prea mici dintre clădiri, bucăți din materialele de construcție au căzut pe acoperișul unei case.

Pagube am. Nu știu valoarea. Tot peretele frontieră cu ei este varză. Eu am terminat casa și acum trebuie să mă apuc de renovare din cauza scumpilor mei vecini. Țigla este toată cimentuită și betonată și partea proastă e că nu vor să o schimbe”, a mai declarat Stere Lascu, proprietar.

Peisajul din nordul litoralului este departe de ceea ce ar fi trebuit să însemne coasta Mării Negre, comparativ cu alte state cu ieșire la mare sau ocean.

Din start s-a pornit cu o rețea pur și simplu banală, pe care și un copil de clasa a doua o desenează. Câteva străzi în unghi drept și apoi beneficiarul a exploatat la maximum aceste terenuri și a construit niște clădiri puțin cam apropiate între ele. Această tranziție între spațiul construit și plajă, mediul natural, se face puțin cam brusc. Adică acea promenadă ar fi avut nevoie de niște alveole din loc în loc, de niște lărgiri care să creeze niște spații de întâlnire și spații de socializare, cu băncuțe, cu jardiniere”, a declarat Andrei Chivu, arhitect.

Numai anul trecut Primăria Năvodari a eliberat în peste 350 de autorizații de construire în zona Mamaia Nord, iar cererile continuă să apară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233