dobroge.tv

Live

PEISAJ DEZOLANT PE PLAJĂ

În stațiunile din sudul litoralului, turiștii sunt întâmpinați de o „mare” de alge: autorităţile au început deja să cureţe sectoarele de plajă

09 iunie 2021
Publicitate

Mare, soare şi...alge. Asta găsesc turiştii care vin pe litoral. Problema nu este una nouă şi pe cât e de neplăcută, pe atât e de naturală. Autorităţile iau toate măsurile în acest sens, însă natura nu poate fi ţinută sub control, spun specialiştii.

Nu vedeți câte alge sunt?”, spune un turist.

Algele aduse de valuri la mal, în stațiunea Mamaia, sunt o imagine cu care litoralul se confruntă vară de vară. Priveliştea nu este pe placul turiştilor, care se văd nevoiţi să străbată cordonul de alge când vor să facă o baie în mare.

Am fost aproape de mal și sunt”, spune o turistă.

Oamenii nu se plâng doar de aspectul pe care îl are marea, la mal, invadată de alge. Atunci când e cald și intră în descompunere, acestea răspândesc un miros urât.

Nu suntem de mult timp și încă îl suportăm, asta este”, spune un turist.

Însă pentru iubitorii de mare şi de soare acestea nu sunt o problemă majoră, mai ales că vorbim despre un fenomen natural.

Sunt obișnuită. De 40 de ani, de când stau aici..”, spune un constănțean.

Autorităţile au început deja să cureţe sectoarele de plajă. Fenomenul poate fi cel mult ţinut sub control prin colectarea tonelor de alge pe care marea le aduce la mal.

Ne ocupăm cu lucrările de relocare a masei algale de la linia țărmului, acolo unde avem fenomen de dezvoltare algală. Săptămâna trecută am avut cantități importante”, a declarat Titel Gagiu, director Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța.

Iar problema este şi mai gravă în staţiunile din sudul litoralului.

În Eforie Sud am colectat cantități mari de algă, în localitatea Mangalia, Jupiter și zona de la Saturn”, a mai declarat Titel Gagiu, director Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța.

Existenţa plantelor marine, deşi este supărătoare pentru turişti, este un semn bun pentru mediu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233