dobroge.tv

Live

S-a dat startul croazierelor pe mare și ocean: prețurile pornesc de la 500 de euro și cresc în funcție de destinație

09 iunie 2021
Publicitate

Turismul de croazieră prinde din nou viață, după ce timp de un an și jumătate pandemia a anulat circuitele recreative pe mare și ocean. Firmele de crewing își caută acum echipaje pentru navele de pasageri, iar agenții de turism au pregătit oferte pentru turiști. Prețurile au intrat și ele la apă. Cei care vor să-și petreacă concediul într-o croazieră trebuie să fie vaccinate și testate COVID. Mai mult, la bordul lor nu pot urca mai mult de 200 de persoane.

S-a dat startul croazierelor pe mare și ocean. O parte din armatori și-au scos pe apă hotelurile plutitoare, spre bucuria celor care timp de un an și jumătate nu au putut pleca în vacanțe de acest tip.

Reporter: V-ați dori să mergeți într-o croazieră în perioada următoare?

Constănțeancă: Da, foarte mult. De foarte multă vreme îmi doresc să merg într-o croazieră. Mi se pare o experiență extraordinară să mergi, să pictezi. Poți să pictezi cerul în fiecare zi altfel. Apusurile, răsăriturile, de pe o croazieră cred că sunt absolut demențiale. Chiar îmi doresc mult. Faptul că au scăzut prețurile mă bucură nespus și sigur în următoarea perioadă o să mergem într-o croazieră.

Tocmai am vorbit cu un coleg de-al meu care pleacă într-o tabără de pictură, într-o croazieră, în Turcia. Ne luăm chevaletul cu noi, pânzele și pictăm, pe un vas de croazieră la prețul acesta”, spune o altă constănțeancă.

Pandemia de coronavirus a închis circuitele, iar pierderile au fost uriașe. Doar câteva trasee sunt disponibile și vara aceasta. Ofertele sunt greu de refuzat având în vedere că prețurile au intrat și ele la apă. Constănțenii își pot cumpăra o vacanță de 21 de zile pe ocean la mai puțin de 1.000 de euro.

Navele de croazieră încep ușor-ușor să-și reia cursele cu pasageri. E vorba acum de NCL, Norwegian Cruise Line, care încearcă prin partea de Europa, Grecia, să meargă cumva către Insulele Caraibe, cu echipaj și pasageri vaccinați și testați COVID înainte și echipaj redus. Acolo se oferă tot felul de reduceri. Alte companii de transport pasageri încă nu și-au reluat activitatea. Împing această reluare către august și septembrie pentru că pe coasta Statelor Unite este deocamdată interzis. Autoritatea lor sanitară interzice astfel de servicii pasageri”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președinte SLN.

Sunt nave care pot să ajungă în zonele polare, cum este Antarctica, în special Antarctica, dar pot să ajungă și în Alaska sau Groenlanda. Sunt turiști care sunt interesați să viziteze astfel de zone”, a declarat Costel Nițu, crew operator.

Chiar și așa, specialiștii vorbesc despre un nou tip de turism de croazieră - și anume - cel de testare. La bordul unei nave n-au voie să se îmbarce mai mult de 200 de pasageri.

Cel mai afectat segment dintre produsele turistice, pentru că este și firesc, ar trebui practic să stăm pe aceeași navă de croazieră, cabină lângă cabină și om lângă om, mai multe zile, mai multe nopți, pe durata unei croaziere care, evident pornește de undeva de la cinci zile și poate să ajungă până la 12 sau 14 sau 21 de zile. Sunt oferte care pornesc de la 500-700 euro depinde dacă vorbim despre mări sau oceane, de voiaje mai îndepărtate. Este o ofertă redusă, nu o putem compara ce cea de dinainte de pandemie”, a declarat Corina Martin, director agenție de turism.

În ceea ce privește croazierele care au ca destinație și Portul Constanța, situația rămâne incertă, chiar dacă la începutul anului, aproximativ 20 de nave își anunțaseră sosirea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233