Live

S-a dat startul croazierelor pe mare și ocean: prețurile pornesc de la 500 de euro și cresc în funcție de destinație

Turismul de croazieră prinde din nou viață, după ce timp de un an și jumătate pandemia a anulat circuitele recreative pe mare și ocean. Firmele de crewing își caută acum echipaje pentru navele de pasageri, iar agenții de turism au pregătit oferte pentru turiști. Prețurile au intrat și ele la apă. Cei care vor să-și petreacă concediul într-o croazieră trebuie să fie vaccinate și testate COVID. Mai mult, la bordul lor nu pot urca mai mult de 200 de persoane.

S-a dat startul croazierelor pe mare și ocean. O parte din armatori și-au scos pe apă hotelurile plutitoare, spre bucuria celor care timp de un an și jumătate nu au putut pleca în vacanțe de acest tip.

Reporter: V-ați dori să mergeți într-o croazieră în perioada următoare?

Constănțeancă: Da, foarte mult. De foarte multă vreme îmi doresc să merg într-o croazieră. Mi se pare o experiență extraordinară să mergi, să pictezi. Poți să pictezi cerul în fiecare zi altfel. Apusurile, răsăriturile, de pe o croazieră cred că sunt absolut demențiale. Chiar îmi doresc mult. Faptul că au scăzut prețurile mă bucură nespus și sigur în următoarea perioadă o să mergem într-o croazieră.

Tocmai am vorbit cu un coleg de-al meu care pleacă într-o tabără de pictură, într-o croazieră, în Turcia. Ne luăm chevaletul cu noi, pânzele și pictăm, pe un vas de croazieră la prețul acesta”, spune o altă constănțeancă.

Pandemia de coronavirus a închis circuitele, iar pierderile au fost uriașe. Doar câteva trasee sunt disponibile și vara aceasta. Ofertele sunt greu de refuzat având în vedere că prețurile au intrat și ele la apă. Constănțenii își pot cumpăra o vacanță de 21 de zile pe ocean la mai puțin de 1.000 de euro.

Navele de croazieră încep ușor-ușor să-și reia cursele cu pasageri. E vorba acum de NCL, Norwegian Cruise Line, care încearcă prin partea de Europa, Grecia, să meargă cumva către Insulele Caraibe, cu echipaj și pasageri vaccinați și testați COVID înainte și echipaj redus. Acolo se oferă tot felul de reduceri. Alte companii de transport pasageri încă nu și-au reluat activitatea. Împing această reluare către august și septembrie pentru că pe coasta Statelor Unite este deocamdată interzis. Autoritatea lor sanitară interzice astfel de servicii pasageri”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președinte SLN.

Sunt nave care pot să ajungă în zonele polare, cum este Antarctica, în special Antarctica, dar pot să ajungă și în Alaska sau Groenlanda. Sunt turiști care sunt interesați să viziteze astfel de zone”, a declarat Costel Nițu, crew operator.

Chiar și așa, specialiștii vorbesc despre un nou tip de turism de croazieră - și anume - cel de testare. La bordul unei nave n-au voie să se îmbarce mai mult de 200 de pasageri.

Cel mai afectat segment dintre produsele turistice, pentru că este și firesc, ar trebui practic să stăm pe aceeași navă de croazieră, cabină lângă cabină și om lângă om, mai multe zile, mai multe nopți, pe durata unei croaziere care, evident pornește de undeva de la cinci zile și poate să ajungă până la 12 sau 14 sau 21 de zile. Sunt oferte care pornesc de la 500-700 euro depinde dacă vorbim despre mări sau oceane, de voiaje mai îndepărtate. Este o ofertă redusă, nu o putem compara ce cea de dinainte de pandemie”, a declarat Corina Martin, director agenție de turism.

În ceea ce privește croazierele care au ca destinație și Portul Constanța, situația rămâne incertă, chiar dacă la începutul anului, aproximativ 20 de nave își anunțaseră sosirea.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

sarbatoarea-sfintei-treimi-este-o-zi-de-asa-mare-importanta-incat-pentru-bucuria-sarbatorii-biserica-a-randuit-si-o-simbolistica-aparte

Sărbătoarea Sfintei Treimi: „Este o zi de așa mare importanță încât, pentru bucuria sărbătorii, Biserica a rânduit și o simbolistică aparte”

În a doua zi de Rusalii, Biserica Ortodoxă prăznuiește a treia persoană a Sfintei Treimi, Sfântul Duh. De...

campanii-de-sterilizare-gratuita-a-animalelor-fara-stapan-din-constanta

Campanii de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân din Constanța

Pe străzile orașului încă sunt zeci, poate sute de animale fără stăpân, iar multe dintre ele se înmulțesc...

copiii-cu-autism-fara-terapie-gratuita-la-centru-noi-acasa-facem-ce-facem-cu-ei-dar-nu-avem-pregatirea-necesara

Copiii cu autism, fără terapie gratuită la centru: „Noi acasă facem ce facem cu ei, dar nu avem pregătirea necesară”

Acestea sunt câteva dintre activitățile care aduceau pe buze zâmbetul copiilor cu autism din Centru Zi din...

antrenati-pentru-lumea-subacvatica-marian-ciulei-seful-centrului-de-antrenament-scafandri-cele-mai-frumoase-interventii-sunt-atunci-cand-reusim-sa-salvam-pe-cineva

Antrenați pentru lumea subacvatică. Marian Ciulei, șeful Centrului de Antrenament Scafandri: „Cele mai frumoase intervenții sunt atunci când reușim să salvăm pe cineva”

Scafandrii vorbesc rar despre provocările din adâncuri și mai ales despre ei. Îi vedem cum se încumetă în...

constanta-programul-teatrului-de-stat-a-fost-modificat-memoria-apei-si-crima-din-strada-lourcine-pot-fi-vizionate-in-acest-weekend

CONSTANȚA. Programul Teatrului de Stat a fost modificat: „Memoria Apei” și „Crima din Strada Lourcine” pot fi vizionate în acest weekend

Spectacolele care fuseseră programate în acest weekend la Teatrul de Stat Constanța – ZIUA Z și 8 TAȚI – au...

fii-fit-pentru-vara-cu-fit-gym

Fii fit pentru vară, cu Fit Gym

Chiar dacă vremea nu a fost prea prietenoasă în ultima perioadă, zilele de plajă sunt aproape. Și cum nu ne putem...

vremea-rea-nu-ia-speriat-pe-turisti-hotelurile-de-pe-litoral-sunt-aproape-pline-pentru-minivacanta-de-rusalii

Vremea rea nu i-a speriat pe turiști: hotelurile de pe Litoral sunt aproape pline pentru minivacanța de Rusalii

O mare agitată și un cer încărcat cu nori. Asta au găsit vineri dimineață primii turiști care au ajuns pe...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233