dobroge.tv

Live

Aglomerație la Casa de Pensii: o nouă lege i-a scos pe oameni din case încă de la primele ore

10 iunie 2021
Publicitate

O nouă lege care a intrat în vigoare a creat haos la Casa de Pensii, de la primele ore ale zilei. Dornici șă depună documentele cât mai rapid, constănțenii au uitat de răbdare. Reprezentanții instituției îi informează periodic pe pensionari că pot apela la poștă, curier sau e-mail atunci când au probleme de rezolvat.

E bătaie de joc. Am venit ieri, am stat o oră și jumătate degeaba. La 13.00 închide”, spune un constănțean.

Aceasta era atmosfera joi dimineața de la Casa de Pensii. O nouă lege prin care urmașii românilor strămutați vor primi ajutor financiar i-a făcut pe oameni să vină la ghișee în număr mare.

Este vorba despre Legea 154/2021, care acordă o serie de drepturi și copiilor persoanelor care au fost persecutate. Astfel, copiii beneficiarilor Legii 189/2000 pot depune dosare de indemnizație de urmaș”, a declarat Kristina Mutiș, purtător de cuvânt Casa Județeană de Pensii Constanța.

Ajunși în fața instituției, vârstnicii au reclamat lipsa de organizare, dar și faptul că mulți oameni aflați la coadă ar căuta diferite metode pentru a se băga în față.

Intră la celelalte ghișee și înăuntru se duc de fapt la 5. La 5 se adună toată lumea. Nu scade niciodată coada dinăuntru”, spune un constănțean.

Se mai intră și așa..”, spune o constănțeancă.

Au existat însă și persoane răbdătoare, care au preferat să nu se alăture revoltei și să se concentreze pe problemele personale.

Știu că de câte ori am venit, coboră fetele, ne iau dosarele”, spune o constănțeancă.

Conducerea Casei de Pensii din Constanța informează că cetățenii au la dispoziție mai multe opțiuni facile și comode care, folosite de oameni, ar fluidiza cozile de la ghișee.

Pentru a se evita aglomerația de la sediul instituției noastre, dosarele să fie depuse și pe e-mail sau prin poștă, respectiv curier”, a mai declarat Kristina Mutiș, purtător de cuvânt Casa Județeană de Pensii Constanța.

Autoritățile le recomandă vârstnicilor să evite aglomerațiile. Dacă totuși nu au de ales și este necesar să stea la coadă, oamenii trebuie să poarte masca de protecție și să respecte distanțarea fizică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233