dobroge.tv

Live

Câțiva șerpi văzuți prin oraș i-au înspăimântat pe constănțeni: specialiștii spun că aceștia sunt inofensivi

10 iunie 2021
Publicitate

Șerpii și-au găsit casă în oraș. Mai multe reptile și-au făcut apariția prin diferite zone ale Constanței spre nemulțumirea oamenilor. Locuitorii de la malul mării dau vina pe neîngrijirea spațiilor verzi și mărturisesc că le este teamă să se plimbe prin parcuri sau să-și lase copiii să se joace în iarbă. Specialiștii susțin însă că oamenii nu au motive de îngrijorare, șerpii fiind inofensivi.

Încă un șarpe și-a făcut apariția în Constanța, de data aceasta pe faleza Cazinoului. Și alte reptile au fost văzute prin diferite zone ale orașului. Zilele trecute au apărut câteva postări pe rețelele de socializare în care oamenii își exprimă nemulțumirea legată de existența acestor vietăți prin locurile lor de plimbare. Fie că vorbim despre parcuri sau printre blocuri, un lucru este sigur: celor mai mulți dintre constănțeni le este frică de nevertebrate.

Reporter: Ție ți-ar fi frică să te plimbi prin iarbă?

Constănțeancă: Da, pentru că am văzut poze și chiar sunt șerpi.

În parcul Tăbăcărie, iarba ajunge până la genunchi. Pentru că este aproape de lac, dar și din cauza vegetației netunse, oamenii se plâng de existența unor vietăți care au apărut în această iarbă.

De la căpușe, purici și alte insecte până la șoblani și șerpi, oamenii se tem să se plimbe prin iarbă. Constanța încă este fruntașă la parcuri neîngrijite, iar locuitorii orașului dau vina pe vegetația sălbatică scăpată de sub control.

Foarte urât. În primul rând că prezintă un real pericol pentru toți cei care se plimbă și în special pentru copii. Din cauza vegetației abundente, totul este posibil. E dezolantă imaginea”, spune o constănțeancă.

Noi suntem mari, dar copiii pot fi greu de supravegheat în vegetația netunsă. Pot fi căpușe, purici și este mai grav așa”, spune o tânără.

Într-adevăr, parcul ar putea să fie mai îngrijit, ar trebui să fie iarba mai tăiată dar am înțeles că asta nu ține neapărat de primar ci de contractul pe care îl are cu firma care se ocupă de lucrul ăsta”, spune un tânăr.

Specialiștii îi asigură însă pe oameni că nu au de ce să le fie teamă de șerpii care au apărut în oraș. Este perioada în care aceste nevertebrate își caută pereche, iar astfel și mobilitatea lor a crescut.

Avem șerpi în oraș pentru că în oraș sunt cotloane și rozătoare și sunt și păsărele. Cert este că există hrană pentru șerpi și de ce să nu existe șerpi și în oraș? După părerea mea, fac parte din natură, nu trebuie să ne speriem. Nu este neapărat explozia de vegetație. În fiecare primăvară îi avem”, a declarat Adrian Bîlbă, director CMSN Constanța.

Dacă se întâmplă totuși ca oamenii să se întâlnească cu vreunul, autoritățile le recomandă cetățenilor să nu omoare reptilele, să nu se apropie de ele și să anunțe autoritățile abilitate, de aceste intervenții ocupându-se jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Primăria Constanța a lansat procedura de consultare publică pentru contractarea unuia sau mai multor agenți economici care se vor ocupa de îngrijirea spațiilor verzi din oraș. Amintim că operatorul economic care avea în întreținere aproximativ 80% din spațiile verzi din oraș a încheiat unilateral contractul, lăsând acest serviciu descoperit la Constanța. 

Până la finalizarea tuturor procedurilor legale, autoritatea locală a găsit însă soluții apelând la voluntari pentru îngrijirea spațiilor verzi. Așadar, cu implicarea acestora, cu ajutorul beneficiarilor venitului minim garantat, a celor care prestează muncă în folosul comunității rând pe rând parcurile constănțene sunt cosite și îngrijite corespunzător.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233