Live

Câțiva șerpi văzuți prin oraș i-au înspăimântat pe constănțeni: specialiștii spun că aceștia sunt inofensivi

Șerpii și-au găsit casă în oraș. Mai multe reptile și-au făcut apariția prin diferite zone ale Constanței spre nemulțumirea oamenilor. Locuitorii de la malul mării dau vina pe neîngrijirea spațiilor verzi și mărturisesc că le este teamă să se plimbe prin parcuri sau să-și lase copiii să se joace în iarbă. Specialiștii susțin însă că oamenii nu au motive de îngrijorare, șerpii fiind inofensivi.

Încă un șarpe și-a făcut apariția în Constanța, de data aceasta pe faleza Cazinoului. Și alte reptile au fost văzute prin diferite zone ale orașului. Zilele trecute au apărut câteva postări pe rețelele de socializare în care oamenii își exprimă nemulțumirea legată de existența acestor vietăți prin locurile lor de plimbare. Fie că vorbim despre parcuri sau printre blocuri, un lucru este sigur: celor mai mulți dintre constănțeni le este frică de nevertebrate.

Reporter: Ție ți-ar fi frică să te plimbi prin iarbă?

Constănțeancă: Da, pentru că am văzut poze și chiar sunt șerpi.

În parcul Tăbăcărie, iarba ajunge până la genunchi. Pentru că este aproape de lac, dar și din cauza vegetației netunse, oamenii se plâng de existența unor vietăți care au apărut în această iarbă.

De la căpușe, purici și alte insecte până la șoblani și șerpi, oamenii se tem să se plimbe prin iarbă. Constanța încă este fruntașă la parcuri neîngrijite, iar locuitorii orașului dau vina pe vegetația sălbatică scăpată de sub control.

Foarte urât. În primul rând că prezintă un real pericol pentru toți cei care se plimbă și în special pentru copii. Din cauza vegetației abundente, totul este posibil. E dezolantă imaginea”, spune o constănțeancă.

Noi suntem mari, dar copiii pot fi greu de supravegheat în vegetația netunsă. Pot fi căpușe, purici și este mai grav așa”, spune o tânără.

Într-adevăr, parcul ar putea să fie mai îngrijit, ar trebui să fie iarba mai tăiată dar am înțeles că asta nu ține neapărat de primar ci de contractul pe care îl are cu firma care se ocupă de lucrul ăsta”, spune un tânăr.

Specialiștii îi asigură însă pe oameni că nu au de ce să le fie teamă de șerpii care au apărut în oraș. Este perioada în care aceste nevertebrate își caută pereche, iar astfel și mobilitatea lor a crescut.

Avem șerpi în oraș pentru că în oraș sunt cotloane și rozătoare și sunt și păsărele. Cert este că există hrană pentru șerpi și de ce să nu existe șerpi și în oraș? După părerea mea, fac parte din natură, nu trebuie să ne speriem. Nu este neapărat explozia de vegetație. În fiecare primăvară îi avem”, a declarat Adrian Bîlbă, director CMSN Constanța.

Dacă se întâmplă totuși ca oamenii să se întâlnească cu vreunul, autoritățile le recomandă cetățenilor să nu omoare reptilele, să nu se apropie de ele și să anunțe autoritățile abilitate, de aceste intervenții ocupându-se jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Primăria Constanța a lansat procedura de consultare publică pentru contractarea unuia sau mai multor agenți economici care se vor ocupa de îngrijirea spațiilor verzi din oraș. Amintim că operatorul economic care avea în întreținere aproximativ 80% din spațiile verzi din oraș a încheiat unilateral contractul, lăsând acest serviciu descoperit la Constanța. 

Până la finalizarea tuturor procedurilor legale, autoritatea locală a găsit însă soluții apelând la voluntari pentru îngrijirea spațiilor verzi. Așadar, cu implicarea acestora, cu ajutorul beneficiarilor venitului minim garantat, a celor care prestează muncă în folosul comunității rând pe rând parcurile constănțene sunt cosite și îngrijite corespunzător.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

sarbatoarea-sfintei-treimi-este-o-zi-de-asa-mare-importanta-incat-pentru-bucuria-sarbatorii-biserica-a-randuit-si-o-simbolistica-aparte

Sărbătoarea Sfintei Treimi: „Este o zi de așa mare importanță încât, pentru bucuria sărbătorii, Biserica a rânduit și o simbolistică aparte”

În a doua zi de Rusalii, Biserica Ortodoxă prăznuiește a treia persoană a Sfintei Treimi, Sfântul Duh. De...

campanii-de-sterilizare-gratuita-a-animalelor-fara-stapan-din-constanta

Campanii de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân din Constanța

Pe străzile orașului încă sunt zeci, poate sute de animale fără stăpân, iar multe dintre ele se înmulțesc...

copiii-cu-autism-fara-terapie-gratuita-la-centru-noi-acasa-facem-ce-facem-cu-ei-dar-nu-avem-pregatirea-necesara

Copiii cu autism, fără terapie gratuită la centru: „Noi acasă facem ce facem cu ei, dar nu avem pregătirea necesară”

Acestea sunt câteva dintre activitățile care aduceau pe buze zâmbetul copiilor cu autism din Centru Zi din...

antrenati-pentru-lumea-subacvatica-marian-ciulei-seful-centrului-de-antrenament-scafandri-cele-mai-frumoase-interventii-sunt-atunci-cand-reusim-sa-salvam-pe-cineva

Antrenați pentru lumea subacvatică. Marian Ciulei, șeful Centrului de Antrenament Scafandri: „Cele mai frumoase intervenții sunt atunci când reușim să salvăm pe cineva”

Scafandrii vorbesc rar despre provocările din adâncuri și mai ales despre ei. Îi vedem cum se încumetă în...

constanta-programul-teatrului-de-stat-a-fost-modificat-memoria-apei-si-crima-din-strada-lourcine-pot-fi-vizionate-in-acest-weekend

CONSTANȚA. Programul Teatrului de Stat a fost modificat: „Memoria Apei” și „Crima din Strada Lourcine” pot fi vizionate în acest weekend

Spectacolele care fuseseră programate în acest weekend la Teatrul de Stat Constanța – ZIUA Z și 8 TAȚI – au...

fii-fit-pentru-vara-cu-fit-gym

Fii fit pentru vară, cu Fit Gym

Chiar dacă vremea nu a fost prea prietenoasă în ultima perioadă, zilele de plajă sunt aproape. Și cum nu ne putem...

vremea-rea-nu-ia-speriat-pe-turisti-hotelurile-de-pe-litoral-sunt-aproape-pline-pentru-minivacanta-de-rusalii

Vremea rea nu i-a speriat pe turiști: hotelurile de pe Litoral sunt aproape pline pentru minivacanța de Rusalii

O mare agitată și un cer încărcat cu nori. Asta au găsit vineri dimineață primii turiști care au ajuns pe...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233