dobroge.tv

Live

Strada Ștefan cel Mare din centrul orașului va fi reabilitată printr-un proiect finanțat din fonduri europene

10 iunie 2021
Publicitate

Spaţíi verzi, băncuţe şi fântâni arteziene, în centrul oraşului. Acest proiect va deveni realitate în mai puţin de doi ani. Lucrările de reabilitare a străzii Ştefan cel Mare au început, iar când vor fi gata, autorităţile locale spun că strada îşi va recupera strălucirea de odinioară.

O oază de verdeață în centrul orașului, cu mobilier urban inteligent, wi-fi și rasteluri pentru biciclete. Așa ar urma să arate strada Ștefan cel Mare, din centrul orașului. Contractul de reabilitare a fost semnat, iar în 18 luni constănțenii și turiștii se vor putea bucura de noua față a străzii pietonale.

Ce se va întâmpla? Se va schimba tot. Tot, incluzând stradă, borduri, trotuare, sistemul de iluminat, mobilier urban, junglă urbană, inclusiv pasajul. Acolo trebuie să fim foarte atenți. Astăzi am discutat, dincolo de faptul că am semnat, am avut o discuție mai lungă cu câștigătorul licitației. Pasajul întotdeauna a avut probleme de infiltrație. E pânza freatică sus și au fost infiltrații”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, miercuri, 9 iunie, în cadrul emisiunii În centrul atenției -- ediția integrală a emisiunii, disponibilă AICI.

Cândva printre cele mai populate artere din oraș, Strada Ștefan cel Mare este, în prezent într-o stare de degradare continuă. Constănțenii se plâng că aleea pietonală a fost uitată de timp și și-ar dori ca aceasta să își recapete strălucirea de odinioară.

Și acum, nu arată frumos cu pavajul ăsta cu gropi, ca la țară”, spune o constănțeancă.

Înainte era foarte bine. Magazine peste tot, umbla lumea”, spune un constănțean.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 90 de milioane de lei. Esplanada va fi înfrumusețată cu peste 5000 de metri pătrați de spațiu verde. Strada va fi prevăzută cu sisteme moderne de informare și va fi supravegheată video.

Ar fi cazul și să o repare e bine pentru că pe partea care e reparată, chipurile, deja sunt gropi. E un lucru bun”, spune.

În paralel, infrastructura va fi reabilitată și pe bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân. Aici vor fi modernizate stațiile de autobuz, sistemele de iluminat, iar cele două artere vor fi prevăzute cu piste pentru bicicliști. Și străduțele adiacente vor beneficia de lucrări de îmbunătățire.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233