dobroge.tv

Live

Fructele și legumele românești, la mare căutare în piețele constănțene

11 iunie 2021
Publicitate

În fiecare perioadă, natura ne oferă exact alimentele de care avem nevoie. Căpșuni, cireșe, pepene, dar și roșii, castraveți, salată și porumb, toate acestea sunt acum vedetele piețelor din oraș. Nici cumpărătorii nu sunt puțini, căci oamenii sunt dornici să consume cât mai multe alimente proaspete și sănătoase. Cei mai mulți dintre constănțeni caută tarabele cu produse românești.

A fost forfotă în piețele constănțene vineri dimineață. Oamenii au venit să se aprovizioneze cu fructe și legume proaspete. Luna iunie aduce o recoltă bogată în fructe precum caise, afine, cireșe sau căpșuni. Pentru că este vară, constănțenii încearcă să mănânce cât mai multe alimente sănătoase, iar faptul că acestea provin din producția autohtonă este un plus.

Fructele de sezon: cireșe, căpșuni și porumb, luăm și legume. Tot ce trebuie să avem în casă. Mâncăm mai de sezon, mai lejer așa”, spune o constănțeancă.

Încercăm să luăm fructe de sezon și tot ce ne trebuie”, spune o altă constănțeancă.

Avem roșii românești: roșii de Buzău, de Giurgiu, de Galați, avem fasole verde românească, vinete, conopidă românească, avem pepeni galbeni românești care au ieșit acum de două-trei zile”, spune Elena, comerciant.

Și meniul se schimbă în această perioadă. Temperaturile ridicate le fac pe doamne să gătească cât mai puțin și preferă alimentele proaspete și sănătoase în detrimentul mâncărurilor gătite.

Rar supe, cel mai des legume la grătar, la cuptor mai rar că e foarte cald, salate, foarte multe salate, dimineața fructe și încep să elimin carnea”, spune o constănțeancă.

Noi avem și o vârstă și vara gătim mai mult legume, cumpărăm și fructe, consumăm și carne”, spune o altă constănțeancă.

Vara este anotimpul ideal pentru a ne face stocul de vitamine și minerale de care organismul are atâta nevoie, după un sezon rece în care ne-a lipsit soarele și implicit vitamina D. Sfatul specialiștilor este ca, pe cât posibil, să înlăturăm din alimentație în aceste zile produsele procesate precum mezelurile sau conservele.

Un pas important în a ne menține hidratați în perioada aceasta ar fi să consumăm cât mai multe fructe și legume. Am putea să le alegem pe cele mai colorate pentru că au cei mai mulți oxidanți, ceea ce ne protejează de razele nocive ale soarelui.

Cele mai indicate pe timp de vară sunt roșiile, țelina, castraveții, căpșunile, pepenele, merele și caisele. Fructele și legumele sunt esențiale pentru menținerea sănătății, datorită substanțelor nutritive pe care le conțin. Printre acestea se numără vitaminele A, C, E, K și minerale precum potasiu, magneziu, zinc, calciu și fier.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233