dobroge.tv

Live

Proiect cultural inedit. Cetățile Dobrogene, disponibile în spațiul virtual, printr-o hartă interactivă

14 iunie 2021
Publicitate

12 cetăți din Constanța și Tulcea vor fi prezentate pe un site specializat, interactiv, într-un proiect cultural inedit. Scopul este îmbunătățirea și extinderea accesului publicului la obiective de patrimoniu istoric. Programul se desfășoară sub egida Constanța - Capitala Tineretului din România 2021 – 2022.

Tomis, Callatis, Histria, Adamclisi, Capidava, Carsium, Ibida, Argamum, Noviodunum, Halmiris, Ulmetum și Enisala sunt cele 12 situri arheologice din județele Constanța și Tulcea care vor fi expuse într-o hartă interactivă. Concret, se va realiza un website, disponibil în română și engleză, ce va fi accesibil inclusiv de pe telefonul mobil. Reprezentanții proiectului, intitulat chiar „Harta interactivă a cetăților din Dobrogea”, spun că cei care vor accesa site-ul vor putea face schimb de opinii și să transmită recenzii despre experiența vizitelor.

Pe website vor fi prezentate forme de relief, cursuri de apă, localități și drumuri. Iar vizitatorul va putea accesa rapid și comod fiecare sit arheologic în parte.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și are o valoare de 77.800 de lei. 70.000 de lei reprezintă finanțarea din partea Administrației Fondului Cultural Național, 7.800 de lei înseamnă contribuția proprie a beneficiarului”, a declarat Sebi Pătrunjei, responsabil P.R.

Momentan, website-ul este în construcție. Pe 1 iulie va fi inaugurat oficial și va deveni funcțional, potrivit reprezentanților proiectului. Adresa website-ului va fi anunțată în timp util.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233