Proiect cultural inedit. Cetățile Dobrogene, disponibile în spațiul virtual, printr-o hartă interactivă
12 cetăți din Constanța și Tulcea vor fi prezentate pe un site specializat, interactiv, într-un proiect cultural inedit. Scopul este îmbunătățirea și extinderea accesului publicului la obiective de patrimoniu istoric. Programul se desfășoară sub egida Constanța - Capitala Tineretului din România 2021 – 2022.
Tomis, Callatis, Histria, Adamclisi, Capidava, Carsium, Ibida, Argamum, Noviodunum, Halmiris, Ulmetum și Enisala sunt cele 12 situri arheologice din județele Constanța și Tulcea care vor fi expuse într-o hartă interactivă. Concret, se va realiza un website, disponibil în română și engleză, ce va fi accesibil inclusiv de pe telefonul mobil. Reprezentanții proiectului, intitulat chiar „Harta interactivă a cetăților din Dobrogea”, spun că cei care vor accesa site-ul vor putea face schimb de opinii și să transmită recenzii despre experiența vizitelor.
Pe website vor fi prezentate forme de relief, cursuri de apă, localități și drumuri. Iar vizitatorul va putea accesa rapid și comod fiecare sit arheologic în parte.
„Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și are o valoare de 77.800 de lei. 70.000 de lei reprezintă finanțarea din partea Administrației Fondului Cultural Național, 7.800 de lei înseamnă contribuția proprie a beneficiarului”, a declarat Sebi Pătrunjei, responsabil P.R.
Momentan, website-ul este în construcție. Pe 1 iulie va fi inaugurat oficial și va deveni funcțional, potrivit reprezentanților proiectului. Adresa website-ului va fi anunțată în timp util.
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

