dobroge.tv

Live

Asigurările de vacanță, noua recomandare atunci când vine vorba de călătorii

14 iunie 2021
Publicitate

Relaxarea restricțiilor înseamnă revenirea, ușor-ușor, la normalitate. Și cum mulți au așteptat vacanțele, operatorii din turism vin cu oferte de nerefuzat, în țară și în străinătate. Din pachetele agențiilor nu lipsesc asigurările de călătorie. Pot fi folosite atât individual, cât și de grupuri și unele sunt valabile fie în scop turistic, de business, de studiu sau de lucru.

După un 2020 dificil și un 2021 încă incert din cauza crizei sanitare, agențiile sunt nevoite să îi facă pe turiști să se simtă în siguranță atunci când pleacă în vacanță, atât în țară, cât și în străinătate. Un instrument este asigurarea de călătorie. Este valabilă atât în scop turistic, cât și de business, de studiu sau de lucru și acoperă diferite pierderi. Costurile depind de pachetul ales.

Pentru o vacanță care, să spunem că, are un cost undeva la 400 de euro de persoană, prețul unei asigurări poate să fie în jur de 50 de ron”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

Asigurările pot cuprinde, în general, cheltuielile pentru asistență medicală, consultații și tratamente medicale, dar și cheltuielile medicale și de repatriere aferente îmbolnăvirii cu COVID-19, conform specialiștilor. Și tot o asigurare reduce și riscul de a pierde banii investiți în cazul unui eveniment neprevăzut.

Au fost nenumărate cazuri în care asigurările le-au salvat banii celor care au avut astfel de asigurări. Și asta datorită faptului că se întâmplă tot felul de accidente. Am avut clienți care au avut un accident, și-a rupt piciorul și nu a putut călători sau le-a murit o rudă apropiată și iar nu au putut călători”, a declarat Cristian Bărhălescu, agent de turism.

Companiile de asigurări spun că în această perioadă cererea a fost mare, mai ales după relaxarea restricțiilor de călătorie.

Pe lângă beneficii, cei care își fac asigurări de călătorie au și obligații, cum ar fi să ia măsuri pentru a preveni diferite evenimente neplăcute.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233