Asigurările de vacanță, noua recomandare atunci când vine vorba de călătorii
Relaxarea restricțiilor înseamnă revenirea, ușor-ușor, la normalitate. Și cum mulți au așteptat vacanțele, operatorii din turism vin cu oferte de nerefuzat, în țară și în străinătate. Din pachetele agențiilor nu lipsesc asigurările de călătorie. Pot fi folosite atât individual, cât și de grupuri și unele sunt valabile fie în scop turistic, de business, de studiu sau de lucru.
După un 2020 dificil și un 2021 încă incert din cauza crizei sanitare, agențiile sunt nevoite să îi facă pe turiști să se simtă în siguranță atunci când pleacă în vacanță, atât în țară, cât și în străinătate. Un instrument este asigurarea de călătorie. Este valabilă atât în scop turistic, cât și de business, de studiu sau de lucru și acoperă diferite pierderi. Costurile depind de pachetul ales.
„Pentru o vacanță care, să spunem că, are un cost undeva la 400 de euro de persoană, prețul unei asigurări poate să fie în jur de 50 de ron”, a declarat Corina Martin, agent de turism.
Asigurările pot cuprinde, în general, cheltuielile pentru asistență medicală, consultații și tratamente medicale, dar și cheltuielile medicale și de repatriere aferente îmbolnăvirii cu COVID-19, conform specialiștilor. Și tot o asigurare reduce și riscul de a pierde banii investiți în cazul unui eveniment neprevăzut.
„Au fost nenumărate cazuri în care asigurările le-au salvat banii celor care au avut astfel de asigurări. Și asta datorită faptului că se întâmplă tot felul de accidente. Am avut clienți care au avut un accident, și-a rupt piciorul și nu a putut călători sau le-a murit o rudă apropiată și iar nu au putut călători”, a declarat Cristian Bărhălescu, agent de turism.
Companiile de asigurări spun că în această perioadă cererea a fost mare, mai ales după relaxarea restricțiilor de călătorie.
Pe lângă beneficii, cei care își fac asigurări de călătorie au și obligații, cum ar fi să ia măsuri pentru a preveni diferite evenimente neplăcute.
Eveniment
Externe
Sănătate
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

