dobroge.tv

Live

Constănțenii, nemulțumiți de condițiile din stațiile de autobuz. Vergil Chițac a anunțat acestea vor fi modernizate până anul viitor

14 iunie 2021
Publicitate

Cele câteva sute de stații de autobuz din municipiu urmează a fi modernizate. „Anul viitor lucrurile vor fi vizibile” afirmă edilul oraşului Vergil Chiţac, iar călătorii vor beneficia din nou de adăpost atunci când aşteaptă autobuzul. Copertinele, dar şi băncuţele vor fi o prioritate în amenajarea stațiilor, spre bucuria oamenilor care sunt nemulțumiți de condițiile oferite la ora actuală.

Constănțeancă: Foarte rău, stă omul pe căldura asta.

Reporter: Când plouă unde vă adăpostiți?

Constănțeancă: Păi unde..în ploaie! Am și răcit la cap că m-au prins ploile. Vai de capul nostru.

Execrabile la ora asta. Mai aveau apărătorile alea, le-au luat și pe alea!”, spune o altă constănțeancă.

Îmi pare rău că au dispărut copertinele alea de ploaie”, spune un constănțean.

Sunt câteva dintre nemulțumirile oamenilor care folosesc în fiecare zi transportul în comun, iar cele mai multe sunt legate de lipsa copertinelor care îi proteja de vânt, ploaie sau soare.

Dacă tot vorbim despre stațiile de autobuz și despre condițiile pe care acestea le oferă sau nu călătorilor, trebuie să amintim că sunt stații în oraș care nu sunt prevăzute nici măcar cu băncuțe.

Oamenii așteaptă în picioare sau sprijiniți de câte o treaptă sau o bordură mai înaltă. Cei mai mulți dintre ei sunt bătrâni sau bolnavi. Norocoșii care au prins totuși un loc pe bancă au și ei nemulțumirile lor. Spațiul de așteptare este îngust și nici materialul nu este cel mai potrivit ales, spun aceștia.

Și iarna e frig, nici nu te poți pune pe ele că e frig”, spune o constănțeancă.

Există și o explicație pentru dispariția stațiilor acoperite. Aceste spații aparțineau firmei care se ocupa de panotaj și de reclama stradală, iar atunci când contractul a ajuns la final, au fost desființate și aceste adăposturi. Autoritățile susțin că toate stațiile din municipiu vor fi modernizate, iar constănțenilor li se vor pune la dispoziție toate condițiile necesare unei călători confortabile.

Pentru toate celelalte stații care rămân, facem un studiu de fezabilitate, după care facem licitație, proiect termic și execuție pe o perioadă mai îndelungată. Facem noi de la Primărie, apoi le vom da celor de la CT Bus să-și administreze stațiile astea Anul ăsta, anul viitor, lucrurile vor fi vizibile”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, miercuri, 9 iunie, în cadrul emisiunii În centrul atenției -- ediția integrală a emisiunii, disponibilă AICI.

Până atunci însă, constănțenii speră că municipalitatea se va ține de promisiunile făcute și că nu vor mai trece multe anotimpuri ploioase sau foarte călduroase fără ca aceștia să aibă condiții decente de a aștepta și de a călători cu autobuzul.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233