dobroge.tv

Live

Un nou caz de bullying, în județul Constanța: un elev de clasa a șaptea, umilit de 11 colegi

15 iunie 2021
Publicitate

Încă un caz de bullying a apărut în Constanța. Este vorba despre un act de agresiune verbală care ar fi avut loc în timpul unei ore de curs la o unitate de învățământ din comuna Cumpăna. Victima este un elev de clasa a VII-a care ar fi fost jignit și batjocorit de 11 colegi. Incidentul a fost reclamat de mama băiatului, iar autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla exact cele întâmplate.

Bullying-ul s-a răspândit îngrijorător în ultima perioadă, iar violența fizică și verbală este tot mai prezentă în școli. Cel mai recent caz de agresiune care a ajuns în atenția autorităților a avut loc la o unitate de învățământ din comuna Cumpăna.

La Liceul Tehnologic „Nicoale Dumitrescu”, vineri a fost semnalat un incident de bullying. Victima este un elev în clasa a VII-a care susține că a fost agresat verbal de 11 dintre colegii săi.

Săptămâna trecută ar fi avut loc actul de agresiune care a împins-o pe mamă să ia atitudine. Femeia susține că băiatul ei ar fi jignit și batjocorit de colegi de doi ani de zile.

Este afectat emoțional. Nici nu pot să redau. Mi-e greu mie ca mamă. Verbal și de-a lungul a doi ani de zile. Ultima dată când am vorbit cu copilul, așa am semnalat televiziunea, era închis în baia instituției, nici nu putea să vorbească cu mine”, spune mama elevului agresat.

În cursul zilei de vineri, mama mi-a adus la cunoștință odată cu presa că copilul dumneaei a suferit un fenomen de bullynig în curtea școlii, la ora de educație fizică. Ulterior am aflat de la doamna dirigintă că mama o anunțase cu o zi înainte. Doamna dirigintă i-a promis mamei că va discuta cu copiii clasei pentru a afla adevărul pentru că trebuie să aflăm părerile ambelor părți”, a declarat Monica Nuțu, director Liceul Tehnologic „Nicoale Dumitrescu” Cumpăna.

Conducerea școlii afirmă că elevii implicați în acest scandal nu sunt de acord cu acuzațiile care li se aduc și infirmă reclamațiile victimei și ale mamei acestuia. În tot acest timp, se derulează o anchetă internă, dar și una la nivelul Inspectoratului Județean Școlar.

Inspectorul școlar general Sorin Mihai a solicitat activarea Comisiei de disciplină care, conform atribuțiilor legale, cercetează acest tip de situații și propune măsurile care se impun în urma cercetării”, transmite Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Elevii implicați, dar mai ales victima agresiunilor verbale, vor primi ajutor de specialitate.

Este un caz nedorit pentru comuna noastră și pentru o școală unde învață 1.369 de elevi. Este un semnal pentru noi. Am atras atenția în discuția purtată cu doamna director ca toți profesorii, dirigintele clasei, profesorul de sport să aibă o discuție cu toți elevii dar și cu părinții și că la ora de dirigenție să se dezbată acest caz. Ba mai mult, Biroul de Asistență Socială al Primăriei Cumpăna va acorda sprijin în consiliera acestui caz, a acestor elevi”, a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Specialiștii atrag atenția asupra acestui fenomen care a luat amploare în ultimii ani. Pe termen lung, victima este cea care dezvoltă anumite dezechilibre la nivel psiho-emoțional. Aceste tulburări merg mai departe, iar dacă nu sunt tratate, nu doar că afectează viitorul adult, dar pot crea adevărate tragedii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233