dobroge.tv

Live

O mină de aur cu potențial neexploatat. Noua strategie de dezvoltare își propune să aducă Constanţa în locul pe care-l merită: ''acela de pol economic al Europei''

17 iunie 2021
Publicitate

Dezvoltarea infrastructurii, modernizarea sistemului de administrație și dezvoltarea durabilă sunt principalele proiecte care ar urma să fie finalizate, la Constanța până în 2027. Noua strategie de dezvoltare își propune să urce Constanța în topul județelor din țară. În prezent, la nivel național, Constanța de află pe locul al 11-lea la produsul intern brut.

O mină de aur cu potențial neexploatat – așa este Constanța în acest moment. Deși resursele îi permit să fie în top trei, județul se află pe locul al 11-lea.

„Are foarte multe elemente pozitive, suntem așezați strategic foarte bine, avem câteva componente de infrastructură pe care puţini le au, capăt de autostradă, port... De ce atunci rezultatul final, ca în orice business, profitul, contribuţia la PIB a judeţului Constanţa nu era acolo unde îi este locul?”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

În ciuda avantajelor sale, Constanța are încă multe lipsuri.

„Nu avem high tehnology, nu avem companii de high technology, ele sunt la Bucureşti, sunt în Ardeal, la Constanţa nu sunt. Ar trebui să aducem aici investitori care să facă acest lucru”, a precizat președintele Consiliului Județean Constanța.

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța se axează pe trei mari direcții: dezvoltarea infrastructurii pentru transportul public și de mărfuri, creșterea calității mediului și stimularea utilizării resurselor de energie regenerabilă și modernizarea administrației publice și a capacității de implicare în dezvoltare teritorială.

„În momentul acesta, avem aici administraţia publică, mediul de business şi societatea civilă care şi-au dat mâna pentru binele comun. Am conştientizat cu toţii că, în sfârşit, trebuie să lucrăm cu viziune după o strategie şi planificat ca să putem împinge lucrurile înainte. Am nădejdea că această strategie ne va spune încotro trebuie să mergem”, a declarat Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanța.

Pentru elaborarea strategiei, au colaborat mai mulţi specialiști. Scopul a fost schiţarea unui cadru favorabil pentru dezvoltarea județului

„Mă gândesc şi la potențialul economic uriaş pe care îl are judeţul nostru şi care, până acum, a fost mult prea puţin exploatat . Vă propun să deschidem uşile judeţului tuturor investitorilor, antreprenorilor, oamenilor de afaceri care ne pot sprijini să punem Constanţa în locul pe care-l merită: acela de pol economic al Europei”, a spus Ana Maria Vătăman, președintele Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța.

Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța 2021-2027 a intrat miercuri în dezbatere publică pentru 30 de zile. Ulterior, va fi adoptată de Consiliul Județean și va avea caracter de lege locală.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233