dobroge.tv

Live

Întâlnire cu scântei între reprezentanții municipalității și taximetriști. O replică de-a lui Horia Constantinescu a încins spiritele: ''Dom’le, ai onoare?''

17 iunie 2021
Publicitate

Discuții în contradictoriu astăzi între reprezentanții municipalității și taximetriști. Regulamentul privind organizarea serviciului de transport în regim de taxi crează în continuare nemulțumiri printre șoferi. Lipsa toaletelor, numărul mic de stații și de locuri alocate pentru acest tip de transport, dar și aspecte care țin de vechimea mașinii sunt câteva dintre plângerile taximetriștilor.

Vociferările s-au ținuț lanț joi dimineață la întâlnirea dintre reprezentanții municipalității și taximetriștii constănțeni. Șoferii au o listă lungă de nemulțumiri privind modul în care trebuie să-și desfășoare activitatea. Una dintre ele este lipsa toaletelor din stațiile de taxi.

“Nu putem și nu s-a luat în calcul instalarea de astfel de stabilimente în stațiile de taxiuri. Sunt zeci de stații de taxiuri, nu ne putem imagina să avem în fiecare dintre acestea toalete. Mai mult decât atât, mă gândesc că ar vrea să și mănânce ceva, să facem niște buticuri. Poate ar vrea să și doarmă, să facem niște camere de hotel”, a spus Horia Constantinescu, director al Direcției de servicii publice din cadrul Primăriei.

Acesta a fost momentul când spiritele s-au încins. Taximetriștii s-au considerat persiflați și au izbucnit. “Dom’le, ai onoare? Dacă ai onoare vorbești cu noi, dacă nu, noi am plecat. Ne iei cu pizzerii, lasă-ne în pace”.

După ce ambele părți au amenințat că părăsesc încăperea dacă nu se poate vorbi civilizat, taximetriștii au primit o veste bună. Numărul de taxiuri din Constanța va rămâne același ca până acum – 1600 de mașini.

„Drept urmare, regulamentul pe care îl vom propune consilierilor locali va fi în forma pe care noi am discutat-o mai puțin un punct, unde numărul de taxiuri va rămâne acelaşi care este acum, urmând ca regulamentul să fie reintrodus după rezultatele studiului, rezultate care vor veni în 2-3 luni de acum încolo”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Alte probleme aduse în discuție au fost numărul mic de locuri de staționare destinate taximetriștilor și desființarea unor stații. Totdată, o altă nemulțumire a fost legată de interzicerea folosirii în regim de taxi a mașinilor mai vechi de 10 ani.

Reprezentanților taximetriștilor așteaptă să vadă forma finală a regulamentului și dacă nu vor găsi înțelegere din partea autorităților vor ieși în stradă, afirmă aceștia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233