dobroge.tv

Live

Vremea rea nu i-a speriat pe turiști: hotelurile de pe Litoral sunt aproape pline pentru minivacanța de Rusalii

18 iunie 2021
Publicitate

Minivacanța de Rusalii a început oficial. Primii turiști au ajuns deja pe litoral, iar rezervările au fost făcute și cu trei luni în avans. Hotelurile s-au întrecut în oferte care mai de care mai atractive, iar la agențiile de turism a fost forfotă mare, în această perioadă.

O mare agitată și un cer încărcat cu nori. Asta au găsit vineri dimineață primii turiști care au ajuns pe litoral pentru minivacanța de Rusalii. Vremea potrivnică nu i-a împiedicat însă să se bucure de câteva clipe de stat pe plajă.

E foarte frumos aici, vara este plăcută, plaja, oamenii”, spune o turistă.

Multe ploi, dar ne e dor de plajă și de-asta suntem aici. Chiar dacă e puțin vânt, asta e”, spune un turist.

Au fost făcute rezervări și din timp, dar și acum pe last-minute se fac rezervări pentru perioada de Rusalii. Oamenii își doresc să vină pe litoral”, a declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Dorința de a evada câteva zile i-a făcut pe mulți să își rezerve în avans camere la hoteluri. În stațiunea Mamaia, la multe dintre unități, gradul de ocupare era peste 50%. Acest procent se datorează mai ales pachetelor promoționale, pregătite din timp de hotelieri, astfel încât cei care vin pe litoral să se bucure de toate facilitățile la un preț cât mai mic.

Rezervările pentru această vacanță au început să vină încă de acum trei luni. Hotelul este ocupat 60-70%. Oaspeții încă vor să vină”, a declarat Elena Drăghici, reprezentant hotel.

Deși sunt așteptați mii de turiști pe litoral în acest weekend, au existat și sceptici. La hoteluri au fost rezervate unele rezervări în ultimul moment, de teama condițiilor meteo.

În ciuda vremii potrivnice, litoralul românesc a fost destinația favorită pentru acest weekend prelungit. Este o soluție la îndemâna oricui, motiv pentru care a câștigat teren în fața excursiilor în străinătate.

„Suntem destinația cea mai apropiată, până la urmă. Nu trebuie să luăm niciun avion, nu trebuie să prezentăm un certificat COVID negativ sau un certificat de vaccinare. Așadar, sunt multe rezervări făcute deja. Foarte mulți dintre români optează și pentru apartamentele de vacanță. Avem din plin oferte în Mamaia și în Mamaia Nord”, a declarat Corina Martin, manager agenție de turism.

Nici prețurile nu sunt foarte piperate. Patronii unităților de cazare au pregătit pachete cu diverse servicii incluse.

Cu toate că știrile despre vreme nu sunt tocmai favorabile, până la urmă noi am reușit să mergem până la capacitatea maximă, adică cea de 85%”, a declarat Iulian Tenie, reprezentant hotel.

În sejururile de Rusalii prețurile pornesc de la 135 de lei pentru un sejur de trei nopți, pentru două persoane, într-o cameră dublă”, a mai declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Ca de fiecare dată, și în acest weekend stațiunea cea mai căutată este Mamaia, unde sunt așteptați să ajungă în minivacanța de Rusalii aproximativ 40.000 de turiști.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233