dobroge.tv

Live

Sărbătoarea Sfintei Treimi: „Este o zi de așa mare importanță încât, pentru bucuria sărbătorii, Biserica a rânduit și o simbolistică aparte”

21 iunie 2021
Publicitate

În a doua zi de Rusalii, Biserica Ortodoxă prăznuiește a treia persoană a Sfintei Treimi, Sfântul Duh. De această zi sunt legate mai multe tradiții și superstiții. De exemplu, oamenii își împodobesc case si gospodăria cu ramuri de tei, plop, stejar, iar tinerii ce urmează sa se căsătorească împletesc coronițe din spice de grâu si flori de câmp pe care le poartă în ziua cununiei.

Biserica a rânduit și o a doua zi de pomenire a întregii Sfinte Treimi, lunea de după Rusalii, care este ziua închinată Sfintei Treimi, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, pentru că, în Biserică, toate slujbele ce se săvârșesc, și mai toate rugăciunile sunt închinate Tatălui și Fiului și Duhului Sfânt.

Este o zi de așa mare importanță încât, pentru bucuria sărbătorii, Biserica a rânduit și o simbolistică aparte. Limbile de foc ce sunt pogorâte peste ucenicii și apostolii Domnului la Ierusalim sunt simbolizate în ziua de astăzi prin acele frunze de nuc, pe care preoții le binecuvântează la slujbă și le oferă credincioșilor. Iar credincioșii le pun acasă, la icoane sau la intrarea în casă, în semn de prețuire pentru Duhul cel Sfânt și pentru a simboliza că acolo locuiește o familie de creștini”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233