Live

Campanii de sterilizare gratuită a animalelor fără stăpân din Constanța

Publicat pe 21 iunie 2021

Timp de o lună de zile, animalele fără stăpân de pe străzile din Constanța vor fi sterilizate. Acțiunea face parte din proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” și are ca scop gestionarea problemei animalelor nimănui într-un mod cât mai uman. Pe de altă parte, municipalitatea anunță că se vor relua activitățile de capturare a maidanezilor.

Pe străzile orașului încă sunt zeci, poate sute de animale fără stăpân, iar multe dintre ele se înmulțesc necontrolat. Autoritățile încearcă să rezolve, atât cât se poate, această problemă. O soluție este sterilizarea patrupedelor. O nouă acțiune în acest sens va fi reluată marți la Constanța.

Este o nevoie foarte serioasă de a face ceva din acest fenomen. Să-l aducem la cotele la care constănțenii îl doresc”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

Campania va dura o lună, până pe 22 iulie. Inclusiv constănțenii care au animale de companie nesterilizate pot beneficia de demersul autorităților. Întreaga acțiune face parte din proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun”.

Cei care doresc să se implice în sterilizarea animalelor comunitare pot face o programare și pot aduce animalele la adăpostul de pe Vârful cu Dor. Pisicile și câinii sunt sterilizați de medici veterinari și stau în post-operator câteva ore sau câteva zile, în funcție de caz. De unde pot fi și ridicați de cei care i-au adus.

Iar cei care vor pot adopta animalele care se află în adăpostul de pe strada Vârful cu dor. Pe de altă parte, reprezentanții municipalității anunță și că, în cel mai scurt timp, vor fi reluate activitățile de capturare a patrupedelor în Constanța.

Cei de la Animal Society vor face trainingul pentru echipele noastre de la Confort Urban, astfel încât, într-un timp rezonabil, noi ni-l dorim cât mai scurt, deja să preluăm noi această activitate de capturare și transport către biobaza animalelor fără stăpân”, a mai declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

În perioada 15 februarie - 12 martie, Animal Society a sterilizat peste 7oo de animale de rasă comună în Constanța.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233