dobroge.tv

Live

Vacanța de Rusalii, stricată de vreme: „A însemnat o pierdere de cel puțin 60-70% pentru hotelieri, restaurante și terase”

22 iunie 2021
Publicitate

Vremea capricioasă din minivacanța de Rusalii a adus pierderi de aproape 70 la sută pe litoral. Unii turiști au anulat rezervările, iar prognoza meteo i-a pus pe mulți dintre aceștia să se gândească de două ori înainte de a-și programa concediul. Totuși, cei aflați pe litoral au profitat din plin de fiecare rază de soare răsărită dintre nori. Oamenii au dat fuga pe nisip și s-au bucurat cât s-a putut de acest mini-sejur ruinat de ciclon.

A fost cea mai ploioasă lună iunie din ultimii ani, spun meteorologii. Cei veniți pe litoral au avut parte de vreme închisă, cu averse și vijelii. Puțini au fost cei care au îndrăznit să iasă, mai ales în primele două zile ale minivacanței.

Turiștii care au ajuns în minivacanța de Rusalii pe Litoral au fost întâmpinați de un cod portocaliu de vreme severă și de o mare agitată. Totuși, spre final, soarele au răsărit, iar ei s-au putut bucura de câteva ore de plajă.

Operatorii plajelor au privit neputincioși cum valurile mării inundau zona de șezlonguri, în timp ce oamenii căutau să se adăpostească.

Nu a fost nimeni pentru că a fost vânt, urât, a plouat puțin. Sperăm să vină lumea în număr cât mai mare pentru că de acum se anunță caniculă”, a declarat Răzvan Chițan, operator plajă.

Și hotelierii au înregistrat pierderi. Vacanțele anulate pe ultima sută au distrus speranțele celor care visau la profituri mari în aceste zile.

Nu așa cum am sperat și cum ne-am propus. Întradevăr și condițiile meteo ne influențează foarte mult. Plus că românii, în ultima perioadă au alte destinații. Ne așteptam să fie mai mulți. Repet. Ploaia, posibilitățile de distracție”, a declarat Sorin Petcu, reprezentant hotel.

A însemnat o pierdere de cel puțin 60-70% pentru hotelieri, restaurante și terase pentru că pe lângă faptul că din cauza aplicațiilor care îi anunțau că va fi foarte urâtă vremea și nu vor putea să iasă din casă, au renunțat să cumpere”, a declarat Cristian Bărhălescu, reprezentant agenție turism.

Totuși, în ultima zi a minivacanței a răsărit și soarele. Turiștii au profitat de fiecare clipă pentru a obține bronzul mult dorit.

Am făcut plajă și ieri toată ziua. Au fost puțini nori dar ne-au ocolit. Alaltăieri nu s-a putut face plajă chiar așa dar ne-a prins soarele”, spune o turistă.

Iar cei care au ales să vină pe litoral nu s-au uitat la bani. Vremea nu i-a împiedicat să găsească diferite activități, fie că au rămas în hotel sau au ieșit prin stațiune.

Turist: De plimbare, nu de bronzat.

Reporter: Cât au costat trei zile de Rusalii la mare?

Turist: Cam 2.000 cu totul.

Noi am avut un pachet special pentru minivacanța de Rusalii. A inclus trei nopți de cazare, cu demipensiune. Pachetul a fost la 1.220 de persoană”, a declarat Costina Ciorbaru, reprezentant hotel.

Veștile nu sunt tocmai bune nici pentru zilele următoare. Meteorologii anunță averse și vreme instabilă, în următoarele zile. Spre sfârșitul săptămânii, însă, temperaturile vor deveni caniculare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233