Sorin Cîmpeanu: Educaţia sexuală este extrem de importantă şi trebuie să fie făcută

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că educaţie sexuală este extrem de importantă şi trebuie făcută în şcoli, menţionând că toţi elevii sunt înscrişi în mod automat, dar părinţii au posibilitatea retragerii în cazul în care nu sunt de acord, scrie news.ro.
Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, marti, într-o conferinţă de presă, dacă ar permite ca ministru al Educaţiei susţinerea orelor de educaţie sexuală în şcoli.
„Cu siguranţă, da, pentru că nivelul de informare pe acest subiect este foarte scăzut. Cu siguranţă da pentru că numărul mamelor foarte tinere este foarte mare”, a răspuns ministrul.
El consideră că educaţia sexuală este extrem de importantă şi trebuie făcută.
„Punctul meu de vedere este extrem de clar. Educaţie sexuală este extrem de importantă şi trebuie să fie făcută. Acordul părintelui va fi necesar în următoarea formă, va fi propunerea Ministerului Educaţiei, toţi elevii se înscriu la o disciplină care să conţină elementele de educaţie sexuală, având posibilitatea retragerii tuturor acelora pentru care părinţii nu sunt de acord. Este acelaşi principiu aplicat în anul 2015 la ora de religie”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
El a menţionat că educaţia sexuală trebuie predată de profesori de biologie şi eventual de cadre didactice.
„Educaţia sexuală este integrată în momentul de faţă în programa de educaţie sanitară, un curs opţional, o disciplină opţională care se face cu foarte puţini elevi, în funcţie de ani între 6 şi 9%. Această programul este foarte judicios construită, pleacă de la clasa a cincea cu cele mai simple noţiuni şi merge crescendo până la clasa a XII-a până la cele mai complexe şi complicate noţiuni de educaţie sexuală. Este o programă foarte bine gândită care trebuie predată de profesori de biologie şi de cadre medicale eventual. Nu cred că este o programă care trebuie să fie privită la fel ca programa de matematică, de fizică, de chimie, de geografie, de istorie. Nu este o disciplină care să poată fi predată din clasa a V-a până în clasa a XII-a în fiecare săptămână, câte o oră pe săptămână pentru că numărul minim de ore de ore pe săptămână este o oră pe săptămână”, a explicat Cîmpeanu.
El propune ca această disciplină să fie integrată într-un modul care să mai cuprindă, printre altele, educaţie juridică, financiară sau de educaţie rutieră.
„Propunerea Ministerului Educaţiei este aceea de a fi integrată această disciplină printr-o repartizare a noţiunilor treptată corelată cu vârsta elevilor, alături de disciplina de educaţie sanitară, de educaţie pentru alimentaţie sănătoasă, de educaţie juridică, de educaţie financiară, de educaţie rutieră, de toate celelalte educaţii pe care am putea să le prindem într-un sistem modular sub conceptul educaţie pentru viaţă care să fie într-adevăr o oră obligatorie pe fiecare săptămână de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, dar pe module”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.
Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu
Eveniment
Externe
Sănătate
Educație
_1024x576.jpg)
Se decopertează și se asfaltează strada Baba Novac: restricții majore de trafic
-Trei-constănțeni-amendați-cu-90.000-lei-pentru-aruncarea-deșeurilor-pe-domeniul-public-(2).jpg)
Trei constănțeni, amendați. Și-au aruncat deșeurile pe domeniul public

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în Costinești și Schitu
Violență în familie: un bărbat reținut pentru 24 de ore. A încălcat ordinul de protecție
L-ați văzut? Un bărbat a fost dat dispărut
Boris Brejcha, legenda muzicii electronice, în fața publicului din Cluj
PILDAS, proiectul numărul 1 în competiția FDI 2025, lansat oficial la Universitatea „Ovidius”
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

