dobroge.tv

Live

Teatrul de Stat Constanța va face parte din proiectul European „Catastrophe”

28 iunie 2021
Publicitate

Teatrele de Stat din Constanța și Cluj și Teatrul Național din Ljubljana vor realiza împreună un spectacol, în cadrul proiectului internațional Catastrophe. Spectacolul pus în scenă va fi Prometeu Înlănțuit, regizat de Gabor Tompa. În proiect sunt implicate 18 teatre din Europa.

Prometeu Înlănțuit este spectacolul pe care Regizorul Gabor Tompa îl va pune în scenă. Premiera va avea loc anul viitor, la Constanța, și este o coproducție internațională a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj Napoca cu Teatrul Național din Ljubljana și Teatrul de Stat din Constanța.

Ideea pleacă de la texte antice, tragedia greacă, adaptate de tineri, dramaturgi, regizor sau o echipă, la situații contemporane. Pornind de la piesa Prometeu Înlănțuit, combinat cu piesa Catastrofa, care este o piesă scurtă, de câteva pagini, cu patru personaje, un regizor, un asistent, un actor principal și un luminist care discută o poziție a actorului, pe care o tot modifică pe parcursul unei repetiții”, a declarat Gabor Tompa, regizor.

Acesta este un pas important pentru teatru, dar și pentru întreaga viață culturală constănțeană. În proiectul Catastrophe sunt implicate 18 teatre renumite din Europa.

Avem onoarea de a organiza, am avut onoarea de a ne fi invitat pe noi, Teatrul de Stat Constanța, de a fi parteneri într-un proiect foarte important, un proiect de anvergură, al Uniunii Teatrelor din Europa. Proiect care a aplicat acum pentru finanțare și la Europa Creativă”, a declarat Erwin Șimșensohn, manager Teatrul de Stat Constanța.

Sunt multe oferte pe litoral, dar oferta culturală este foarte săracă. S-a diminuat spre zero. De ce? Pentru că am lăsat aceste instituții culturale să se degradeze, când puteam să le întreținem, puteam să creăm altceva. Însă noi așteptăm să se dărâme tot și după aceea nu mai avem niciun proiect”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Cu un buget total estimat de 4 milioane de euro, Catastrophe/Catastrofă se va desfășura pe o durată de doi ani, cu o cofinanțare a Uniunii Europene, prin programul Europa Creativă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233