dobroge.tv

Live

DONARE DE SÂNGE LA CENTRUL SPORTIV NĂVODARI

Au fost reluate colectele mobile de sânge, la Constanța: „Este un gest de iubire pentru viața noastră și viitorul vostru, al tinerilor”

30 iunie 2021
Publicitate

După un an și jumătate, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine poate colecta din nou sânge de la donatori și în alte localități din județul Constanța. În cursul zilei de astăzi, centrul s-a mutat în Sala de Sport din Năvodari. Printre cei peste 60 de doritori s-au înscris pe listă și sportivi de performanță.

Pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, la Constanţa au fost reluate colectele mobile de sânge. Printre donatori s-au aflat și sportivii Clubului Sportiv din Năvodari, echipa de Rugby și echipa de canotaj.

O fac frecvent. Este și un mod natural de a se regenera sângele. E bine, mă simt bine după donare și mai fac și alte persoane fericite”, spune un constănțean.

Majoritatea sportivilor dețin carnet de donator de sânge de ani buni. Aceștia au fost însoțiți de Elena Frîncu, membrul de onoare al Comitetului Olimpic Sportiv Român.

Au împrăștiat de la ei puterea lor, respectul lor și pentru mine, Dumnezeu înseamnă viață, Dumnezeu ne dăruiește iubire și ce se întâmplă astăzi aici este un gest de iubire pentru viața noastră și viitorul vostru, al tinerilor”, a declarat Elena Frîncu, membru de onoare al COSR.

Sub sloganul „Şi tu poţi fi erou, donează sânge”, acţiunea s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din Năvodari. Peste 60 de donatori s-au înscris pe listă în prima zi de colectare a sângelui.

Ne-am gândit ca prin acțiunea noastră putem să salvăm vieți, putem să salvăm copii, putem să salvăm multe destine. Am hotărât că o picătură de sânge nu înseamnă atât de mult pentru noi să facem acest pas”, a declarat Cristian Husea, organizator.

Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța spun că în această perioadă colectele mobile vor fi organizate doar în spațiile care respectă toate condiţiile pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Ne bucurăm foarte mult că s-au putut relaxa măsurile luate în contextul pandemiei. Aceste acțiuni sunt necesare în întreaga țară, întrucât numărul persoanelor care se prezintă să doneze la sediile Centrelor de Transfuzii, este mult sub necesarul de colectă. În întreaga lume se practică aceste acțiuni de recoltare în teritoriu”, a declarat dr. Alina Dobrotă, director Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

A doua colectă este programată vineri, 2 iulie, în parcarea unui supermarket de pe bulevardul Tomis, în cartierul Tomis III. Aici donatorii sunt aşteptaţi între orele 15.00 şi 18.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233