dobroge.tv

Live

Vacanțele turiștilor pe Litoral, stricate de vreme: reprezentanții agențiilor de turism propun activități pentru petrecerea timpului

06 iulie 2021
Publicitate

Vremea capricioasă a stricat vacanța miilor de turiști aflați în această săptămână pe litoral. Aceștia au fost nevoiți să înlocuiască ochelarii de soare și costumele de baie cu bluze și umbrele. Chiar dacă nu au putut să stea la soare, oamenii s-au plimbat prin stațiune și au găsit alternative pentru a se distra. Meteorologii anunță vreme instabilă zilele următoare, dar vin cu vești bune pentru sfârșitul săptămânii.

Plaje pustii și nisip răvășit de vânt. Așa arăta stațiunea Mamaia marți dimineață. Oamenii aflați pe litoral s-au înarmat cu răbdare, haine mai groase, în locul celor de vară, și au ieșit să admire peisajul tomnatic din luna iulie.

O pereche de blugi și un pulover. Le-am luat să le avem. Dar ne-au prins bine. De exemplu, aseară chiar au fost bune”, spune o turistă.

La orele amiezii, șezlongurile erau pustii pe plajele din Mamaia. Vremea nu le-a permis turiștilor să iasă la plajă, așadar aceștia au fost nevoiți să se reorienteze către alte activități.

Sunt variante în care să mergem să vizităm orașul Constanța sau Dobrogea în sine. Putem facem o vizită la Delfinariu sau la Acvariu, putem să ne înscriem în una dintre excursiile și tururile locale pe care agențiile de turism din Constanța le ofertează. Este vorba despre o zi în Delta Dunării sau degustare de vinuri în cramele dobrogene sau un tur de Litoral cu mănăstiri sau cetăți antice”, a declarat Corina Martin, reprezentant agenție de turism.

Unii dintre turiști nu s-au lăsat intimidați de vremea închisă și au făcut o baie în valuri.

Reporter: Cum vi s-a părut apa?

Turistă: Foarte rece. E foarte frig.

Oamenii speră ca în zilele următoare să apară soarele pe cer și să se poată bucura în continuare de sejur.

Din păcate, vremea nu este potrivită. Ne bucurăm de plimbare astăzi”, spune un turist.

Reprezentanții agențiilor de turism spun că această perioadă este foarte căutată, pe litoral. În acest moment, sunt zeci de mii de turiști la malul mării, conform datelor acestora. Oamenii și-au cumpărat vacanțele din timp, în speranța că luna lui Cuptor le va aduce vreme caldă.

Câteva zeci de mii probabil, spre 100.000 mai exact pentru că a început sezonul vacanțelor. Încet-încet ne apropiem și de vârful de sezon. Românii în general au economisit bani sau au plătit cu tichete de vacanță pentru vacanțe pe care nu au de gând să le anuleze dar sigur că le trebuie și un pic de noroc”, a mai declarat Corina Martin, reprezentant agenție de turism.

Meteorologii anunță în continuare vreme capricioasă. Cerul va fi noros, iar meteorologii au emis avertizări de vreme instabilă.

De averse și fenomene electrice vom avea parte și în zilele următoare în cea mai mare parte a Dobrogei, mai exact miercuri și joi, urmând ca vremea să devină frumoasă începând de vineri”, a declarat Maria Tomescu, meteorolog.

Apoi, situația se schimbă. Soarele va străluci, iar temperaturile vor fi caniculare, în anumite zone din Dobrogea. În weekend, pe litoral, termometrele vor urca până la 30 de grade, așa cum este normal pentru această perioadă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233