dobroge.tv

Live

Turiștii care fac plajă pe cearșaf în stațiunea Mamaia întâmpină noi provocări după lărgirea plajelor

07 iulie 2021
Publicitate

Turiștii care vor să stea cu cearșaful în prima linie la mare fac și sport de când plajele au fost lărgite în anumite zone de pe litoralul românesc. În stațiunea Mamaia spre exemplu, peste 250 de metri trebuie parcurși de cel puțin două ori, la venire și la sosire. În cazul în care oamenii vor să consume și o băutură răcoritoare de la una din terasele amenajate pe plajă, ei trebuie să mai parcurgă de alte două ori acestă distanță. Din păcate, drumul de la terasă până la cearșaf durează suficient cât băutura să se încălzească.

După ce a parcurs o distanță de peste 250 de metri și a stat aproape trei minute în soare, băutura nu mai este rece, iar despre acid nici nu mai poate fi vorba.

Reporter: Încerci să o protejezi de soare?

Turistă: Da.

Reporter: Cum ajungeți cu berea?

Turist: Caldă. E un pic incomod pentru că distanța este cam mare și orice cumpărăm, până la plajă se încălzește. Dar nu avem încotro.

De când plajele din stațiunea Mamaia au fost lărgite, turiștii care vor să stea pe prosop, la doi pași de mal, fac și câte trei-patru drumuri până la terasele amenajate pe plajă doar ca să se poată bucura de o băutură rece. Despre înghețată sau alte alimente care trebuie ferite de razele soarelui nici nu mai poate fi vorba.

Este drumul lung, se topește înghețata, se topește gheața”, spune o turistă.

O beau direct nu mai stau. Sunt sigur că se va încălzi și o beau direct, o dau peste cap”, spune un turist.

Și pentru că sunt foarte inventivi, românii s-au adaptat rapid noilor condiții și vin la plajă cu lada frigorifică plină.

Dacă stau la șezlonguri că am stat câteva zile, nu aud zumzetul mării. Aud mașinile care trec. Noroc, să trăiți! Noi avem gheață suntem aprovizionați personal”, spune un turist.

Patronii teraselor situate în zona de plajelor lățite caută soluții pentru ca turiștii aflați în prima linie să redevină clienții lor.

Dacă ne-am gândi să punem un ospătar să meargă până la ei să-i servească, numai drumul dus-întors pentru două comenzi, vă dați seama ce distanțe se parcurg. Noi ne-am gândit ca și soluție să facem un beach bar la limita distanței unde putem construi, că și acolo nu putem merge la 50 de metri, trebuie să venim mai în spate puțin, pentru că acestea sunt legile. Sperăm ca acest lucru să mai atragă cumva din clienții de pe plajă”, a declarat George Țicu, manager terasă plajă.

Potrivit operatorilor, aproape 80% din turiștii care vin la plajă cu cearșaful sunt cei care obișnuiesc să vină cu produsele de acasă. Speră ca prin noile beachbaruri ce le vor ridica pe noile plaje, turismul să fie selectiv, cel puțin în zona de nord a stațiunii Mamaia. Atenție, însă! Medicii atrag atenția că în perioadele caniculare este necesar consumul unui pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute, înainte să apară senzația de sete.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233