dobroge.tv

Live

NOI NEMULȚUMIRI

Afacerile cu șezlonguri au fost puse pe butuci după lărgirea plajelor din stațiunea Mamaia

07 iulie 2021
Publicitate

Turismul e distrus de lărgirea plajei din Mamaia, iar administratorii nisipului încep să rupă contractele cu Statul. Primul investitor a notificat deja Apele Române că renunță la contractul plajei pentru că nu-și poate continua activitatea. Aceasta, după ce turiștii s-au plâns că apa e prea adâncă, șezlongurile sunt prea departe de mal, iar nisipul adus pe plajă nu mai este fin.

Cele mai mari necazuri sunt în Mamaia Nord, pe plajele cele mai bune, care de-a lungul anilor și-au căpătat renumele de lux. Clienții nu doresc să stea pe zona de faleză, în condițiile în care apa este la 300 de metri distanță.

Aici nu au cum să stau cu cearșaful. Acest nisip format din scoică, în proporție de 90%, a devenit beton. După două ploi, el este beton”, a declarat Iulian Tache, operator de plajă.

Afaceriștii de pe Litoral își pierd clienții, în condițiile în care mulți turiști preferă să meargă la plajă în Năvodari. Operatorii de plaje din Mamaia Nord încep să renunțe la contractele de închiriere cu Apele Romane.

Eu consider că am fost afectat în activitatea pe care o am în zona Mamaia Nord, unde s-a făcut o mărire de plajă de 300 de metri și am cerut Administrației Apelor suspendarea contractului pentru acest an, până când se vor găsi soluții de a putea gestiona această plajă”, a declarat Roberto Tortorra, operator de plajă.

Ne-am gândit cu toții și asta ar fi fost cea mai bună soluție. Să renunțăm toți. Ce s-ar fi întâmplat atunci? Toți clienții pe care i-am adus cu multe eforturi timp de 18 ani s-ar muta în Grecia și în Bulgaria, unde ar găsi servicii de calitate”, a mai declarat Iulian Tache, operator de plajă.

Lărgirea plajei a creat, practic, un teritoriu nou pentru România, dar a adus și o problemă nemaiîntâlnită: aceste suprafețe nu sunt cadastrate, nu figurează în acte și, deci, nu pot fi concesionate. Noile sectoare de plajă nu pot fi închiriate anul acesta așa ca șezlongurile rămân pe vechile fâşii, la mari distanțe față de țărmul mării.

Îți iei două beri și e ok. O bere și o bei până la apă și o bere la apă”, spune un kitter.

Eu ca si mamă de copil, nu cred că este o idee genială. Acum, copilul meu știe să înoate fără probleme, dar mă vedeți că stau aici și nu stau pe plajă. Nu pot să stau liniștită pe plajă. Stau aici și îl urmăresc”, spune o turistă.

Scoicile te rup la picioare. Intrarea în apă este foarte abruptă, deci riscul de înec este mult mai mare”, spune un turist.

În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de aproximativ 70 de hectare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233