dobroge.tv

Live

Crește prețul de închiriere a șezlongurilor în stațiunea Mamaia: turiștii preferă să vină cu ele de acasă pentru a mai economisi bani

08 iulie 2021
Publicitate

Să vii la mare cu șezlongul personal a devenit din nou la modă în Mamaia. Împinși de la spate de distanța mult prea mare de la terase la mal, turiștii și constănțenii și-au cumpărat fie scaune sau rogojine și s-au postat lângă apă. Ofertele din magazine sunt pentru toate buzunarele, spun oamenii. Cu banii pe care i-ar fi dat în două zile pentru un șezlong pe plajă, mulți și-au cumpărat unul.

Din câte am înțeles, da, vor crește prețurile cu aproximativ 10 lei”. Acesta este încă un motiv pentru turiști și constănțeni să își creeze singuri confortul dacă vor să stea la plajă în prima linie de la mare. Începând din acest weekend, prețul șezlongului crește. Astfel că operatorii din nordul stațiunii Mamaia vor adăuga 10-15 lei în plus la tarifele deja existente, de aproximativ 40 de lei.

În timp ce unii turiști au preferat să-și ocupe locul pe unul dintre șezlongurile de la terase, de pe plajele amenajate, alții au venit cu șezlongul de acasă.

Lărgirea plajelor dintre Năvodari și Mamaia a stârnit multe controverse. Unele dintre motive: lipsa amenajărilor sau faptul că nu mai există deloc nisip fin. Mulți renunță să mai stea pe prosop sau cearșaf, iar șezlongul devine obligatoriu. Oamenii îl găsesc fie în magazine, fie la cazare.

Fiecare se descurcă. Cu prosopul, cu șezlongul. Bineînțeles că se face o economie, per săptămână. Cum suntem noi, șase persoane, se adună”, spune un turist.

Nu cred că noi ne-am fi permis totuși să ne cumpărăm. Pensiile noastre sunt mici”, spune o turistă.

Magazinele vin în față cu oferte pentru toate buzunarele. Cel mai ieftin este scaunul tip șezlong. Acesta are numai spătar și se poate achiziționa la 80 de lei, prețul pe care îl poate achita o persoană care închiriază un șezlong pentru două zile.

Sunt niște scăunele pliabile, ca un șezlong. Investiție prea mare nu a fost. 300 de lei”, spune o turistă.

Dacă nu aleg această variantă, turiștii se mută încet și sigur spre sudul stațiunii, o zonă neatinsă până acum de utilajele pentru înnisipare. Aici prețul pentru închirierea unui șezlong ajunge la 30 de lei, de două ori mai mic decât în zona de nord a litoralului.

La noi e plaja scurtă, omul poate să stea cu copilul la malul mării. Nu intri trei metri și după vine apa de doi metri. Vin destul de mulți cât să fim fericiți. Și când plouă, noi râdem”, a declarat Răzvan Chițan, administrator plajă.

Aproximativ 60 de zile. Atât a mai rămas până la încheierea sezonului estival 2021. În acest timp, atât operatorii, cât și turiștii își fac planurile pentru ca vara să fie una reușită.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233