dobroge.tv

Live

Bătrânii din Constanța cer redeschiderea cluburilor de pensionari: reprezentanții municipalității vin cu vești bune

09 iulie 2021
Publicitate

Bătrânilor din Constanța le este dor de cluburile de pensionari. Pavilioanele de vară din parcuri au fost închise ca măsură a limitării răspândirii virusului și nu funcționează nici până în prezent, deși activitățile economice, culturale și altele de petrecere a timpului liber au fost reluate. Vârstnicii sunt supărați că nu au acces în locul lor preferat de relaxare și socializare și le cer autorităților să îl reactiveze.

Așa i-am găsit pe câțiva dintre pensionarii care își petrec timpul în parcul Tomis II: jucând table și șah și bucurându-se la fiecare victorie. Chiar dacă pavilionul de vară destinat lor este închis, asta nu i-a oprit să se întâlnească cu prietenii. Ba chiar au improvizat o tablă de șah.

De-a lungul timpului, clubul pensionarilor a devenit locul unde cei mai mulți dintre oamenii în vârstă își petrec cea mai mare parte din zi. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, de mai bine de un an de zile, acesta este închis.

Petre Vasiliu a ieșit în calea echipei Dobrogea TV. Ne-a rugat să transmitem un mesaj autorităților: vrea ca aceste spații în care se simțea cel mai bine să fie redeschise. Constănțeanul recunoaște că își petrecea acolo o bună parte din zi și că timpul trecea mai ușor în compania prietenilor.

Suntem chiar ca o familie, a doua familie. Ne întâlnim aici „Salut. Ce mai faci? Ce-ai făcut?”, discutăm probleme. Și jucăm o tablă, un șah. Acum venim cu remi de acasă. Avem un singur băiat tocmai de la Tomis Nord, vine cu ele ca să putem să jucăm și noi”, spune Petre Vasiliu.

Bătrânul nu este singurul nemulțumit. Oamenii spun că restaurantele, barurile, locurile de joacă pentru copii, dar și alte spații de petrecut timpul liber sunt deschise, numai cluburile de pensionari nu. Au nevoie de pavilion pentru a avea și adăpost în caz de ploaie sau soare puternic și sunt dispuși să renunțe și la micile beneficii oferite: ziare sau băuturi răcoritoare, doar ca să aibă acces.

Acum uite plouă, fugim. Alaltăieri m-a udat leoarcă și nu numai pe mine și pe alți pensionari care au fost acolo. A venit ploaia direct și ne-a terminat”, mai spune Petre Vasiliu.

Ca să stea oamenii să se adăpostească de ploaie, că nu pot sta aici. Fără ziare, fără cafele, fără nimic. Doar așa să deschidă să avem un refugiu”, spune un pensionar.

Dacă făceau un adăpost era bine. Cafele să nu dea, dar să avem și noi unde să ne adăpostim”, spune un alt pensionar.

Reprezentanții municipalității vin cu vești bune pentru bătrâni.

Au fost închise, evident, din cauza situației pandemice. Fiindcă au fost închise pe tot parcursul anului trecut și marea majoritate a personalului care le deservea a fost detașat la centrul expozițional ca să deservească activitatea de vaccinare, ele trebuie puse acum în funcțiune și necesită mai multe lucrări”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Așadar, pensionarii care așteaptă cu nerăbdare deschiderea pavilioanelor de vară trebuie să mai aibă puțină răbdare. Potrivit autorităților, la începutul lunii august se vor deschide cele opt cluburi de pensionari din parcuri, unde vor parte de aceleași servicii ca până anul trecut.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233