dobroge.tv

Live

Plajele din sudul stațiunii Mamaia sunt pline de turiști, în timp ce plajele lărgite sunt pustii

20 iulie 2021
Publicitate

Doar două șezlonguri închiriate într-o zi toridă de vară. Este situația unei plaje lărgite din centrul stațiunii Mamaia. În timp ce în sudul stațiunii este forfotă, pe acestea bate vântul. Operatorii și hotelierii se plâng că o dată cu mărirea suprafețelor de nisip, turiștii caută alte locuri în care să iasă la plajă, iar cea mai populară zonă de pe litoral este acum pustie.

Plaje pustii în plin sezon estival. Se întâmplă în centrul stațiunii Mamaia, în zona Cazinoului. Aici, plajele au fost lărgite cel mai mult. Deși ne aflăm în plin sezon estival, doar două șezlonguri sunt închiriate pe plaja lărgită.

De când proiectul de înnisipare și-a început implementarea, operatorii se plâng că numărul de turiști a scăzut dramatic. Situația nu este mai fericită nici în zilele de weekend, în care operatorii din turism își pun toate speranțele.

Într-adevăr ați observat bine. Avem doar două șezlonguri ocupate pentru că oamenii când văd cât este de departe, preferă să-și caute o altă locație în care să fie cât mai aproape de mare”, a declarat Ana, operator plajă.

Zone care până anul trecut erau pline, acum aproape că au fost uitate. Turiștii vin, văd și pleacă spre locuri cu nisip mai fin și distanțe mai mici până la apă.

Nu-mi place. Am fost acolo, am stat două ore și m-am reîntors aici. Acolo e foarte rău. Să iei un suc și să-l bei acolo, e distanța mare”, spune un turist.

Față de anii precedenți se simte o ușoară lejeritate. Este mai slăbuț”, a mai declarat Ana, operator plajă.

Și hotelierii se plâng că le-a scăzut numărul solicitărilor. De multe ori, oaspeții ezită să facă rezervări când văd că unitatea hotelieră se află în proximitatea plajelor lărgite.

Oamenii sunt speriați de articolele care au apărut în ultima vreme, dar având în vedere că plaja a început a fi înnisipate direct din fața hotelului, ei au posibilitatea să meargă la plajă și în care a fost înnisipată și în zona neînnisipată”, a declarat Elena Drăghici, reprezentant hotel.

În schimb, în zona de sud a stațiunii Mamaia este forfotă. Prețurile mai mici, dar și plaja neschimbată îi determină pe oameni să aleagă această parte a stațiunii. Aici, de la primele ore ale zilei, șezlongurile sunt ocupate.

E aproape. Intrăm, ieșim”, spune un turist.

Suprafața de plajă nou-creată, cu fonduri europene, este de aproape 70 de hectare, pe o lungime de aproximativ șapte kilometri și o lățime de peste 100 de metri. Conform prevederilor, sectoarele de nisip nou amenajate nu permit desfășurarea de activități economice pentru o perioadă de cinci ani de zile.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233