dobroge.tv

Live

Trei tinere din Constanţa, câştigătoarele unui concurs de antreprenoriat: aproape 100 de proiecte au fost înscrise în competiţie

Trei tinere din Constanţa, câştigătoarele unui concurs de antreprenoriat: aproape 100 de proiecte au fost înscrise în competiţie
24 iulie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Bătălia ideilor inovatoare în domeniul afacerilor s-a încheiat. Marele premiu, în valoare de 30.000 de lei, a fost câștigat de trei tinere din Constanța. Acestea au pus bazele programului „Laika”, o idee care se bazează pe cooperarea dintre oameni și câini. Patrupedele ar urma să fie folosite pentru depistarea precoce a mai multor tipuri de cancer, prin intermediul mirosului. Peste 100 de proiecte au fost înscrise în competiţia de idei de afaceri, scrie Observator News.

Cele trei tinere din Constanța au câştigat marele premiu de 30 de mii de lei datorită unei idei inovatoare. Antrenarea a 20 de câini pentru a depista, prin miros, celulele canceroase.

Laika Program’ este o idee de social business care se bazează pe cooperarea dintre oameni și câini. Ideea se referă la construirea unui centru medical specializat în metode de screening pentru depistarea precoce a mai multor tipuri de cancer, folosind simțul olfactiv extrem de dezvoltat al câinilor, care vor fi antrenați în acest sens. Procesul este simplu: 20 de câini vor fi antrenați câteva luni să detecteze și să semnaleze depistarea celulelor canceroase; vom pune în vânzare kit-uri ce conțin o mască de față sau un recipient pentru prelevarea probelor (în funcție de tipul de cancer); clienții vor primi kit-ul, vor purta masca respectivă pentru 15 min și apoi o vor trimite înapoi către centrul nostru; câinii vor mirosi masca/probele și vor semnala personalului specializat prezența celulelor canceroase, dacă este cazul; ulterior, rezultatele vor fi trimise înapoi clientului sau medicului, la cererea acestuia”, este descrierea proiectului.

Acest premiu, pentru noi, înseamnă, în primul rând, un punct de plecare şi o motivație mult mai mare decât am avut-o noi”, a declarat Andreea Grosu, câștigătoare, conform sursei citate.

Juriul concursului a fost format din patru reprezentanți ai mediului de afaceri din România.


Sursă foto: VideoHive

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233