dobroge.tv

Live

O altfel de distracție pe litoralul românesc: Stand-up paddle, la malul mării

26 iulie 2021
Publicitate

La malul mării plajele se împart între cei care vor doar plajă, soare şi o baie în mare şi cei care preferă sporturile nautice. Pe o plajă din Constanța se poate practica stand-up Paddle. Cu ajutorul unei vâsle și a unei plăci de surf, oamenii se pot bucura de senzații tari, pe mare. Peste 100 de mii de turiști sunt zilele acestea pe litoralul românesc.

Cel mai căutat cocktail de anul acesta este Hugo. Un cocktail cu prosecco, lime, mentă și apă minerală. Are puțin alcool, nu este foarte tare și este hidratant. Este mai multe de vară”, spune Ionuț, barman.

E principala grijă la malul mării, zilele acestea: băuturile răcoritoare. Fie că-s alcoolice sau nu, beach barurile sunt luate cu asalt de turiştii însetaţi. Alții preferă o baie în mare. Este mai ieftină, nu stai la rând şi nici nu aştepţi ospătarul să ajungă la şezlongul tău.

În vacanță la mare, stă la soare, bea o berică, se relaxează. Cu sporturile mai subțire așa. Nu se agită prea tare. Vacanța e făcută numai pentru relaxare cu prietenii în apă. Apa e caldă”, spune un turist.

Pe șezlong, în apă, înot, să mâncăm ceva”, spune o turistă.

La malul mării este un aer sufocant iar temperaturile sunt ridicate. Chiar și așa, turiştii nu se dau bătuţi şi nimeni nu părăseşte plajă. Cu toții se bucură de fiecare clipă de soare.

În apă, șezlong, citim o carte, facem un sudoku, ca pensionarii”, spune o turistă.

Eu? Dorm, mă bronzez, mai fac o baie în mare. Acum nu se poate că e plină de alge. Dar stau la soare. Nu sunt o fire sportivă, din păcate. Eu stau și mă relaxez”, spune o turistă.

Pe o altă plajă de pe litoral turiştii, dar și constănțenii descoperă plăcerea sporturilor nautice. Stand-up Paddle este un sport în care ai nevoie doar de o placă, de o vâslă și, obligatoriu, de echilibru.

Cred că sunt 45-50 de inși. Ne-au depășit oricum așteptările pentru că noi aveam doar 30 de supuri dar încă 20 au venit cu ele de acasă”, a declarat Ioan Picu, administrator plajă.

Îți ia cinci minute. Începi în genunchi și în caz că simți încredere în tine te ridici în picioare. Cazi de două-trei ori și îți revii”, spune un tânăr.

A fost super fun. A fost și super rapid, intens și multe valuri. Excepțional. M-am bucurat de experiența asta cu alți oameni. Oameni care la fel nici ei nu știau foarte bine să se dea și a fost o zi extraordinară”, spune un turist.

Greu, dar mișto. Super fain. Am participat pentru experiență și pentru distracție. Cu asta rămân până la urmă”, spune o turistă.

150.000 de turişti sunt zilele acestea la malul mării.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233