dobroge.tv

Live

ECONOMIE ÎN VACANȚĂ

Unii turiști preferă să vină cu pachetul pe plajă, în loc să consume alimente sau băuturi de la terase și beach baruri

26 iulie 2021
Publicitate

Cu mâncare și băuturi de acasă-așa vin unii turiști pe plajă. Aceștia preferă să facă economie și în loc să-și cumpere băuturi de la beach bar, preferă să golească rafturile magazinelor alimentare. Deși, în teorie, accesul pe plaje cu produse din exterior este interzis, nimeni nu pare să țină seama de această regulă.

Cozi la supermarket și rafturi golite - se întâmplă în stațiunea Mamaia. Mulți turiști preferă să consume alimente și băuturi din pachețel, în loc să meargă la terase și beach-baruri. Astfel, pe plaje, la șezlong se consumă de zor produse luate de la magazin.

Turist: Puțin cam ridicate pentru nivelul care se oferă pe litoral.

Reporter: Și atunci este mai rentabil să mergeți la supermarket să vă aprovizionați?

Turist: Da, în funcție de posibilități.

Oamenii preferă acest tip de aprovizionare pentru că este mai ieftin. Pentru mulți, serviciile sunt mai costisitoare decât s-ar fi așteptat, așadar caută soluții.

La 11 lei doza, nu ne permitem”, spune un tânăr.

Operatorii plajelor spun că, teoretic, accesul cu produse din exterior nu este permis. Totuși, oamenii nu țin cont și aduc de acasă tot felul de alimente.

În mod normal nu este permis, dar având în vedere că nu avem un control, se întâmplă foarte mult acest fenomen, ca oamenii să cumpere lucruri de la alimentară, deși să aibă o experiență excelentă când vine vorba de băuturi chiar aici, la noi la plajă”, a declarat George Petcu, administrator plajă.

Iar diferența de preț nu ar fi mare, susțin operatorii de plajă. Mai ales că vara, de cele mai multe ori, și magazinele alimentare tind să mărească prețul.

Sunt atât de scumpe, încât este o concurență neloială. Acest supermarket are niște prețuri cum le au toate localurile care erau cu baruri și așa mai departe”, a mai declarat George Petcu, administrator plajă.

Totuși, există și turiști care nu se uită la bani atunci când merg în concediu. O bere rece adusă la șezlong merită fiecare bănuț, cred aceștia.

O luăm de la bar. Merită o dată când vii la Constanța. E mai bine”, spune un turist.

Indiferent de locul de aprovizionare, turiștii trebuie să fie atenți la termenul de garanție al produsului. Dacă găsesc nereguli, aceștia sunt îndemnați să alerteze autoritățile.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233