dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Catedrala Arhiepiscopală, plină de credincioşi de Sfântul Pantelimon. ''Pentru sănătate, pentru copii. Atât ne-a rămas: credința''

27 iulie 2021
Publicitate

Biserica ortodoxă l-a sărbătorit astăzi pe Sfântul Pantelimon, mucenicul celor aflați în suferință. Enoriașii au venit de dimineață la Catedrala Arhiepiscopală, unde Înaltpreasfințitul Teodosie a oficiat slujba. Oamenii s-au rugat pentru sănătate și pace sufletească, au aprins lumânări și au luat Aghiasma Mică.

A fost forfotă la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Slujba de marți a fost oficiată de Înaltpresfințitul Teodosie și un sobor de preoți pe scena din fața lăcașului de cult.

Sfântul Mucenic Pantelimon este unul dintre cei mai iubiți sfinți ortodocși, fiind invocat deseori de cei aflaţi în suferințe ca tămăduitor.

„El a fost supranumit ,,doctor fără de arginți” sau ,,cel milostiv”. Așa se și traduce numele său Pantelimon – cel a toate milostiv. Încă din tinerețe a cunoscut tainele medicinei și ale filosofiei și s-a apropiat și de creștinism, dar pentru că a trăit în timpul împăraților romani care nu vedeau cu ochi buni creștinismul, în cele din urmă a fost silit să-și abdice credința și, neabdicând, a fost martirizat”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Tot la Catedrală există și o raclă cu câteva fragmente ale Sfântului Mucenic Pantelimon care a fost scoasă în curtea bisericii. Enoriașii s-au rugat pentru sănătate, pace sufletească și liniște, i-au pomenit pe cei care nu mai sunt printre noi și și-au umplut sticluțele cu aghiasmă pentru acasă.

"Am venit astăzi la biserică pentru că este sfântul Pantelimon, doctor fără de arginți. A vindecat lumea și nu a luat bani"

"Pentru sănătate, pentru copii. Atât ne-a rămas: credința"

"Pentru sănătatea sufletului, pentru tot ce este mai bun"

Pe lângă localnici și unii turiști și-au rupt câteva ore din programul de plajă pentru a participa la slujbă. Cei care nu au vrut să se înghesuie în curtea lăcașului, au rămas în fața bisericii și au urmărit procesiunea pe un ecran.

Evenimentele religioase au început de luni seară când a avut loc o procesiune în zona peninsulară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233