dobroge.tv

Live

Cherhanalele de pe litoral, pline de turişti. ''Borșul de peşte este nelipsit de pe masa oamenilor, cel puțin la prânz''

27 iulie 2021
Publicitate

O vacanţă pe litoralul românesc nu ar avea niciun farmec fără o masă de peşte sau de fructe de mare. De asta se conving turiştii care vin în fiecare vară la malul mării şi nu pleacă de aici fără să îşi facă asemenea pofte. Iar bucătarii vin cu fel şi fel de reţete în care îşi pun amprenta pentru a da un gust autentic preparatelor pescăreşti.

La cherhanalele de pe litoral a fost mai aglomerat ca niciodată. Turiştii fie şi-au făcut rezervări din timp pentru o masă, fie au aşteptat chiar şi două ore să se elibereze una.

Chefalul, bibanul de Marea Neagră, preţiosul calcan, dar şi nelipsita hamsie, toate au fost aşezate pe plită. Festinul culinar a fost unul desăvârşit.

Mulți dintre clienţi spun că atunci când ajung în vacanţă la mare, o astfel de experiență culinară este obligatorie. Pe plită, cu mămăligă sau mujdei, în borş sau plachie, peştele nu mai are nici un secret pentru românii amatori de preparate marine.

Cherhanalele de la malul mării au devenit în ultimii ani localurile cu cel mai mare success în rândul românilor.

"Sunt sute de oameni, cel puțin la plajă toată lumea vrea să-ncerce să mănânce la noi, plitele nu se opresc. În weekend trebuie neapărat rezervare. Borșul de peşte este nelipsit de pe masa oamenilor, cel puțin la prânz", a declarat Ramona Dănăilă, administrator cherhana.

Chiar şi așa, statisticile arată că românii nu se numără printre marii iubitori de pește: consumă doar 4 kilograme şi jumătate pe an în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 25 de kilograme. Cei mai mari consumatori sunt locuitorii din Portugalia şi Spania.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233